طرز تهیه کباب بناب

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

کباب بناب آذربایجان

ایران همانقدر که از نظر جغرافیایی تنوع دارد، از نظر تنوع غذایی به ویژه غذاهای سنتی نیز، بسیار متنوع است. از بین تمام غذاهای لذیذ سنتی، به جرات می‌توان گفت کباب غذای محبوب همه ایرانی‌ها است. فرقی نمی‌کند به کدام گوشه ایران سفر کنید. کباب غذایی است که قبل از شما در آنجا حضور دارد. کباب‌ها انواع مختلفی دارند از کباب بره و قفقازی و سلطانی و زعفرانی گرفته تا چنجه و بختیاری و تابه‌ای. در این بین اما نام کباب بناب به طرز قابل توجه‌ای می‌درخشد. اما راز بنابی‌ها در تهیه این کباب خوشمزه چیست؟

بناب

طرز تهیه کباب بناب

کباب بناب

بناب از شهرهای استان آذربایجان شرقی و شهری کهن است که قدمتی ۶ هزار ساله دارد. با توجه به قدمت و آب ‌و هوای مطلوب شهر، کارشناسان حدس می‌زنند بناب اولین میزبان آریایی‌ها در این سرزمین بوده است. جاذبه‌های بناب شامل آثار تاریخی و روستاهای قدیمی و طبیعت زیبای آن است. این شهر قدمتی طولانی و جاذبه‌های فراوانی دارد. اما آوازه کباب این شهر از جاذبه‌ها و قدمت کهن آن پیشی گرفته. کباب بناب با یدک کشیدن نام بناب همراه خود، نقش مهمی در شناخت بناب و تشویق گردشگران برای سفر به این منطقه دارد. به هر حال خوردن کباب بناب در شهر بناب مزه دیگری دارد. اگر بسفری به بناب داشته باشید، متوجه تعداد کباب‌پزی‌های بیشمار در این شهر خواهید شد. عجیب است که این کباب‌پزی‌ها گوش در گوش یکدیگر و بدون فاصله‌ای از هم قرار گرفته‌اند. عجیب‌تر اینکه هیچ یک از این کباب‌پزی‌ها بیکار نبوده و همگی در حال پخت کباب هستند.

تاریخچه کباب بناب

طرز تهیه کباب بناب

کباب بناب

امروزه به هر شهری که سفر کنید، کباب‌پزی‌های مختلفی را خواهید دید. اما کباب بناب فرق دارد. اگر پیشینه کباب بناب را پی گیری کنیم به دوران قاجار خواهیم رسید که در آن دوران کباب بناب به عنوان غذایی سلطنتی شناخته می‌شد. سبک طبخ امروزی کباب بناب با کمی تغییر و حدود ۷۵ سال پیش توسط” صمد آشپزباشی” ابداع شد. رد صمد آشپزباشی را که بگیریم به” اوسا مهدی” می‌رسیم. صمد آشپزباشی شوهر عمه مهدی صفی خانی که با نام” اوسا مهدی” معروف است، بوده و کباب‌پزی‌ را می‌توان حرفه و شغل خانوادگی آن‌ها نام برد.

سبک پخت صمد آشپزباشی

طرز تهیه کباب بناب

کباب بناب

اگر به بناب سفر می‌کنید به حرف قدیمی‌ترهای کباب‌پزی گوش کنید. پای حرف‌ها و خاطرات مهدی صفی خانی اگر بنشینید، برای‌تان از سبک پخت مخصوص صمد آشپزباشی خواهد گفت. وی می‌گوید که حدود ۶ سال شاگردی صمدآشپزباشی را کرده و آنچه که امروزه با نام کباب بناب پخته می‌شود تفاوت بسیاری با سبک صمد آشپزباشی دارد. کباب‌های صمد پر ادویه و به شکل سنگک پخته می‌شدند. مهدی ادامه می‌دهد که در آن دوران سیخ کباب‌ها کوتاه و پهن بوده و صمد کباب‌ها را گرد مانند کرده و با انواع ادویه‌جات مانند فلفل و سبزیجات معطر و اودیه‌های تند کباب را طعم‌دار می‌کرد. وی همچنین راز خوشمزگی کباب بناب را در نوع طبخ آن دانسته و می‌افزاید که در آن دوران، گوشت را با سبزی‌جات معطر در تخم مرغ می‌خواباندند و تمام مراحل پخت را با دست و بر روی ذغال انجام می‌دادند که طعمی فراموش نشدنی را به کباب بناب می‌داد. اما متاسفانه امروزه تمام مراحل پخت بصورت مکانیزه انجام می‌شود. صفی خانی در انتها یادآور می‌شود که کبابی که با نام کباب بناب در سایر شهرها به فروش می‌رسد، با کبابی در خود شهر بناب پخته می‌شود تفاوت فاحشی دارد و اگر می‌خواهید طعم واقعی کباب بناب را بچشید، بهتر است عازم این شهر کباب‌ها شوید. صفی خانی این را نیز اضافه کرد که با توجه به تغییر ذائقه مردم دیگر کباب پر ادویه صمد آشپزباشی پخت نمی‌شود اما اگر فردی خواهان چشیدن طعم سنتی کباب بناب باشد، با کمال میل آن را برای مشتری خواهند پخت.

پخت کباب سنتی بناب

اگر دلتان می‌خواهد تا بوجود آمدن فرصتی مناسب برای سفر به بناب، کباب بناب به سبک صمد آشپزباشی را در منزل تجربه کنید همراه ما باشید تا طرز تهیه این کباب سنتی را آموزش دهیم:

مواد لازم کباب بناب

گوشت گوسفند یا گوساله کم چرب

پیاز

نمک

فلفل

سماق

طرز تهیه:

اولین قدم در تهیه کباب بناب، رشته‌ای کردن گوشت است. پس از اینکه گوشت را رشته‌ای کردید گوشت را به قدری باید بکوبید تا کاملا له شود. سپس کمی چربی گوسفندی را نیز به همین سبک له کرده و همراه با پیاز خرد شده و نمک و فلفل را به آن بیافزایید. برای یکدست شدن هرچه بیشتر مواد، آن را دوباره باید کوبید. مرحله دوم، مرحله سیخ کردن گوشت است. کمی از گوشت را برداشته و از پهلوی سیخ، به آن زده و با انگشت پهن کنید. سپس سیخ‌ها را روی ذغال گذاشته و باد بزنید. سیخ‌ها را مرتب برگردانید تا هر دو طرف کباب بپزد. مرحله سوم کباب بناب،” یومورتا کره‌لی کباب” است. برای این کار کمی کره را در تابه آب کرده و چند تخم مرغ در آن بشکنید، سپس قبل از اینکه به طور کامل بپزد، کباب‌های پخته شده را روی آن گذاشته و پیاز خردشده، سماق و فلفل سیاه را رویش می‌ریزیم. پس از اینکه داغ شد، می‌توانید کباب را سرو کنید.

طعم کباب بناب آذربایجان قابل مقایسه با کباب سایر شهرها نیست و راز آن در حوصله و علاقه‌ای است که صمد آشپزباشی هنگام طبخ آن داشت. وی برای خرد کردن گوشت خود از  چوب درختانی مانند گلابی، گردو و توت استفاده می‌کرد که طعم به خصوصی به کباب وی می‌داد. گرچه امروزه شاید کباب به همان شیوه قدیم پخت نمی‌شود اما با این حال، کباب بناب ارزش یک سفر کوتاه به بناب را دارد.

حتما بخوانید: کاچی تبریزی یا قویماق از غذاهای محلی آذربایجان شرقی

حتما بخوانید: طرز تهیه شیشلیک شاندیز مشهد

مطالب مرتبط: معرفی شهر بناب



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران