طرز تهیه کباب سرداشی همدان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

طرز تهیه کباب سرداشی همدان خوشمزه و دلپذیر

غذاهای سنتی همیشه حال و هوای خاصی دارند. وقت و دقتی که در پخت غذاهای سنتی به کار می‌رود طعم خاصی را به غذاها اضافه می‌کند  که امروزه به ندرت می‌توان چنان طعمی را در رستوران‌ها یافت. همدان ازجمله شهرهای تاریخی ایران است که جاذبه‌های دیدنی‌ زیادی دارد. آنچه که به شکوه این جاذبه‌ها افزوده و سفر شما را از یک بازدید معمولی متفاوت‌تر خواهد کرد، چشیدن طعم غذاهای سنتی شهر است. از میان غذاهای همدانی، کباب سرداشی شناخته شده‌تر است. در این مطلب تصمیم گرفتیم تا به طرز تهیه کباب سرداشی همدان این غذای لذیذ و خوشمزه بپردازیم.

فست فود سنتی!

کباب سرداشی نسبت به سایر غذاهای سنتی زمان چندان زیادی را برای پخت نیاز ندارد و در مدتی بسیار کوتاه آماده می‌شود. طرز تهیه کباب سرداشی همدان تقریبا مشابه کباب تابه‌ای است و اصلی‌ترین تفاوت این دو کباب وجود سیب زمینی در مواد اولیه و نحوه پخت‌شان است.

وجه تسمیه

در پخت کباب سرداشی آن را درون تابه‌ای درون تنور پر از سنگ یا تنور نان سنگک می‌گذاشتند و آن را با نان سنگک میل می‌کردند. سنگ در ترکی” داش” خوانده می‌شود. اصطلاح سرداش نیز به نحوه پخت کباب اشاره دارد که بر روی سنگ گذاشته و پخته می‌شود. گرچه در گذشته این کباب داخل تنور نان سنگک پخته می‌شده اما امروزه می‌توان داخل فر نیز آن را پخت.

مواد لازم تهیه کباب سرداشی همدان برای ۴ نفر

طرز تهیه کباب سرداشی همدان

طرز تهیه کباب سرداشی

– ۴۰۰ گرم گوشت گوسفندی

– ۳ عدد پیاز

– ۲ عدد سیب زمینی

– ۱ عدد گوجه فرنگی

– و به میزان لازم نمک و فلفل احتیاج خواهید داشت.

طرز تهیه کباب سرداشی همدان

ابتدا سیب زمینی‌ها و پیازها را پوست گرفته و بشویید. پس از شستن، پیازها و سیب زمینی‌ها را رنده کرده و آب اضافی آن‌ها را بگیرید. سپس گوشت را با پیاز و سیب زمینی که از قبل رنده کرده‌اید داخل چرخ گوشت ریخته و چرخ کنید. نمک- فلفل و دیگر ادویه‌های مورد نظر را به این مخلوط چرخ شده بیافزایید. حال مرحله ورز دادن است. مواد را به قدری ورز دهید که چسبندگی آن از بین برود. سینی فر یا کف تابه‌ای را که در نظر گرفته‌اید را با کره چرب کرده و سپس مخلوط خود را بر سطح ظرف خود پخش  کنید. اگر به نظرتان چربی گوشت کم است می‌توانید در این مرحله کمی روغن به مواد خود اضافه کنید. یک سیب زمینی و یک گوجه فرنگی را شسته و حلقه حلقه کنید. حلقه‌های سیب زمینی و گوجه فرنگی را بر سطح مواد خود بچینید. علاوه بر گوجه و سیب زمینی، می‌توانید فلفل دلمه‌ای و فلفل تند را نیز حلقه حلقه کرده و بر روی مواد بچینید. دمای فر خود را بر روی ۱۴۰ درجه سانتیگراد تنظیم کرده و سپس ظرف مواد خود را به داخل فر منتقل کنید. مدت زمان مورد نیاز برای پخت کامل و به اصطلاح مغز پخت شدن کباب سرداشی چیزی حدود ۱ الی ۲ ساعت می‌باشد. در این یک تا ۲ ساعت هم کباب مغز پخت شده و هم حلقه‌های گوجه فرنگی و سیب زمینی که بر روی مواد گذاشتیم برشته خواهند شد. پس از دو ساعت کباب سرداشی شما پخته و آماده سرو است. برنج- ماست و سبزیجات تازه از موادی هستند که می‌توان کباب سرداشی را با آن‌ها میل کرد اما اگر می‌خواهید با نان کباب خود را نوش جان کنید. پیشنهاد می‌کنیم از نان تازه سنگک استفاده کنید تا حال و هوا و طعم قدیمی کباب بیشتر به زیر دندان بیاید.

ناگفته نماند که برای طعم‌دار کردن گوشت می‌توانید از ادویه جاتی مانند سماق- مرزنجوش- دارچین و زردچوبه و زعفران نیز بهره ببرید. قبل از اینکه گوشت را داخل فر قرار دهید می‌توانید چند شاخه رز ماری نیز در کنار گوشت قرار دهید تا عطر متفاوتی به کباب بدهد.

مطالب مرتبط: خانه معلم همدان

حتما بخوانید:خورش گوجه سبز همدان، کوفته نخودی همدان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران