طرز تهیه کبه خوزستانی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

دستور کامل و طرز تهیه کبه خوزستانی

غذاهای محلی مختص به هر منطقه در ایران طعم و مزه خاص خود را دارند که باید طعم همه آنها را تجربه کرد. یکی از این غذاها کبه است که بیشتر در جنوب ایران پخت می شود. کبه در اصل غذایی عربی است که در ایران نیز آبادانی ها و بوشهری ها آن را می پزند. این غذا با دستورهای مختلفی تهیه می شود. کرمانشاهی ها آن را به یک صورت و جنوبی ها به یک صورت دیگر آن را تهیه می کنند. اما ما در این مطلب می خواهیم دستورتهیه این غذا به سبک خوزستانی ها را به شما آموزش دهیم. پس در ادامه با طرز تهیه کبه خوزستانی همراه ما باشید.

مواد لازم برای تهیه کبه خوزستانی

برای تهیه کبه به چهار پیمانه برنج، یک و نیم پیمانه کشمش، سه چهارم پیمانه زرشک، ۱۵۰ گرم گوشت، ۲ عدد پیاز، یک عدد تخم مرغ، کمی روغن مایع و به مقدار لازم زعفران و ادویه نیاز خواهید داشت.

طرز تهیه کبه خوزستانی

معرفی طرز تهیه کبه خوزستانی

طرز تهیه کبه خوزستانی

ابتدا قابلمه ای را برداشته و برنج را در آن بریزید. حالا کمی آب داخل قابلمه برنج بریزید. آب باید به اندازه یک بند انگشت از برنج بالاتر باشد. قابلمه برنج را روی اجاق گذاشته و زیر آن را روشن کنید. حالا کمی زعفران و روغن و نمک به برنج اضافه کنید. حالا منتظر بمانید تا برنج به جوش بیاید. وقتی برنج جوش آمد زیر شعله را کم کرده و درب قابلمه را بگذارید. این کار باعث می شود تا برنج مغز پخت شود و آب برنج کشیده شود. پس از چند دقیقه سری به برنج بزنید تا ببینید کاملا پخته است یا نه. اگر برنج پخته شده بود و آب آن هم کشیده شده بود، زیر قابلمه را خاموش کرده و بگذارید تا برنج خنک شود. پس از این که برنج سرد شد، آن را برداشته و به وسیله دستگاه دوبار چرخ کنید.

پس از تمام شدن چرخ کردن، برنج را ورز داده و کنار بگذارید.

کشمش و زرشک را برداشته و بشویید. سپس در ظرفی بگذارید تا خیس بخورند.

حالا پیاز را برداشته و پوست کنده و بشویید. سپس آن را به صورت ریز خرد کنید. تابه ای را برداشته و داخل آن کمی روغن بریزید. پیاز خرد شده را داخل تابه ریخته و تفت دهید. پیازها باید تا تغییر رنگ و طلایی شدن سرخ شوند. حالا گوشت را برداشته و به پیازها اضافه کنید. گوشت و پیاز را چند دقیقه باهم تفت دهید. سپس کشمش، زرشک و ادویه را به تابه گوشت و پیاز اضافه کرده و همه مواد را باهم سرخ کنید. پس از اینکه مواد سرخ شدند زیر شعله را خاموش کرده و صبر کنید تا موادتان کاملا خنک شود.

پس از انکه موادتان کاملا سرد شد، به اندازه یک مشت از برنجی که قبلا پخته و ورز داده بودید بردارید. برنج را شکل استوانه در آورده و وسط آن را با انگشت کمی گود کنید. حالا مقداری از چرخ کرده( گوشت و پیاز و …) را که خنک شده برداشته و داخل برنج بگذارید و دو طرف برنج را فشار دهد به نحوی که روی مواد چرخ کرده را بپوشاند.

کاسه ای را برداشته و تخم مرغ را درون آن بشکنید. حالا تخم مرغ را هم بزنید.

کبه ای را که آماده کرده اید برداشته و آن را داخل کاسه تخم مرغ آورده و با کمک دست روی آن را با تخم مرغ بپوشانید به نحوی که روی کبه کاملا با تخم مرغ پوشانده شود. سپس کبه ها را در سینی بگذارید.

قابلمه یا تابه ای را برداشته و داخل آن روغن بریزید.حالا کبه ها را یکی یکی داخل روغن گذاشته و سرخ کنید. پس از سرخ شدن و تغییر رنگ کبه آن را در ظرفی مناسب گذاشته و بر سر سفره ببرید. نوش جان.

نکته

توجه دشته باشید که برنجو مواد میانی داخل کبه باید کاملا خنک باشند چون در غیر ان صورت هنگام سرخ کردن کبه وا می رود.

مطالب مرتبط: خورشت بامیه خوزستانی ، کوکوی پوکورا خوزستان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران