طرز تهیه کوفته قرمزه نخودچی اصفهان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه کوفته قرمزه نخودچی

ما مردم ایران همواره به غذا اهمیت داده ایم و به همین دلیل تنوع غذا در کشورمان بسیار زیاد است، به طوری که هر شهری برای خود منوی خاصی از غذاهای سنتی دارد. در این مقاله می خواهیم به شهر اصفهان سر بزنیم و با یکی از غذاهای سنتی و قدیمی این شهر به نام قرمزه نخودچی آشنا شویم که از کوفته های کوچک گوشت، آرد نخودچی و سبزیجات معطر تهیه می شود. با اینکه این روزها در میان اهالی کمتر پخت می شود ولی در رستوران های سنتی این شهر می توانید سفارش داده و نوش جان کنید یا اینکه در شهر خودتان این غذای خوشمزه را بپزید. بنابراین حتما غذای قرمزه نخودچی را امتحان کنید، فقط در پخت این غذا باید به نکاتی توجه داشته باشید که در ادامه به نکات کامل طرز تهیه کوفته قرمزه نخودچی اصفهان می پردازیم.

مواد لازم برای کوفته قرمزه نخودچی اصفهان

گوشت گوسفند چرخ شده و بدون چربی: ۲۰۰ گرم

آرد نخودچی: ۱ پیمانه

نمک و فلفل:به مقدار لازم

زرد چوبه: ۱ قاشق چای خوری

نعناع خشک: ۲ قاشق مربا خوری

رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری

آب: ۵ پیمانه

پیاز متوسط خرد شده: ۱ عدد

پیاز متوسط رنده شده: ۱ عدد

طرز تهیه کوفته قرمزه نخودچی اصفهان

طرز تهیه کوفته قرمزه نخودچی اصفهان

طرز تهیه کوفته قرمزه نخودچی

ابتدا باید گوشت را همراه با پیاز رنده شده چرخ کنید، سپس همراه با آرد نخودچی و نصف نعناع خشک و مقداری زردچوبه و نمک و فلفل خوب با هم مخلوط کرده و هم بزنید. سپس یک پیمانه از آب را کم کم به مخلوط گوشت اضافه کنید و با دست ورز دهید، این کار را تا زمانی ادامه دهید که مایه گوشت به دست نچسبد. حال نوبت این است که  از مایه گوشت ورز داده شده به اندازه یک گردو بردارید و با دست گرد کنید و کنار بگذارید. بعد از این مرحله باید قابلمه ای را روی حرارت قرار دهید و داخل آن کمی روغن بریزید و پیاز های خرد شده را داخل روغن تفت دهید تا نرم شده و تغییر رنگ دهند. سپس به این پیازها باید رب گوجه فرنگی، بقیه نعناع و کمی زردچوبه و نمک و فلفل اضافه کنید. با اضافه کردن آب منتظر به جوش آمدن آن باشید. حال نوبت کوفته قلقلی های آماده شده است که باید به آرامی داخل سس در حال جوش بریزید و به مدت ۲ دقیقه صبر کنید. سپس حرارت را کم کرده و در قابلمه را ببندید تا کوفته ها به مدت ۳۰ الی ۴۵ دقیقه بپزند. قرمزه نخودچی شما آماده است. این غذا را می توانید همراه با نان، ترشی و سبزیجات سرو کنید.

نکات طلایی در پخت قرمزه نخودچی

گوشت چرخ شده باید بدون چربی باشد، زیرا چربی باعث وا رفتن کوفته ها می شود. اگر گوشت قرمز دوست ندارید می توانید به صورت جایگزین از گوشت مرغ استفاده کنید و بقیه مراحل همانند گوشت قرمز پیش بروید. زمان آماده سازی مواد اولیه غذای محلی قرمزه نخودچی اصفهان حدودا  ۲۰ دقیقه و زمان پخت حدودا ۱۰ دقیقه است. قرمزه نخودچی اصفهان را می توانید در وعده نهار یا شام سرو کنید .توجه داشته باشید مقدار مواد اولیه گفته شده برای ۴  نفر مناسب است.

خواص آرد نخودچی

در مورد خواص آرد نخودچی باید بگوییم که از نخودچی پوست گرفته شده و بی ‌نمک تهیه می‌ شود،  نخودچی ها باید کوبیده یا آسیاب شوند، سپس با الک بسیار ریز آرد صاف و نرمی تحویل داده می شود. از آرد نخودچی در شیرینی ‌پزی نیز استفاده می شود و تفاوت این آرد با آردهای دیگر ترکیب پرپروتئینه این آرد است. فرآیند تصفیه در هنگام تهیه آرد نخودچی انجام نمی گیرد؛ بدین صورت غلات، پروتئین و میزان فیبر مورد نیاز برای حفظ سلامت انسان از بین نمی رود و در حالت کلی مواد مغذی موجود در آن حفظ می شود. در مورد ارزش غذایی آرد نخودچی نیز باید بگوییم ارزش غذایی یک ‌سوم لیوان آرد نخودچی برابر با یک واحد نان و غلات یا یک واحد گوشت کم چرب است و مصرف آن برای همه افراد توصیه می شود، حتی در برخی مواقع آرد نخودچی می تواند جایگزین مناسبی برای حبوبات باشد و با مصرف این آرد همان مواد مغذی حبوبات دریافت می شود.

مطالب مرتبط: طرز تهیه کباب زردک اصفهان ، طرز تهیه خورش نخود آله اصفهان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران