طرز تهیه کوکوی اشپل گیلان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه کوکوی اشپل

مردم شمال ایران غذاهای متفاوت و خوشمزه ای دارند و این خطه از کشورمان به دلیل نزدیکی به دریای خزر اکثرا غذاهای دریایی مصرف می کنند، مانند ماهی ها و آبزیان دیگر. غذاهای مردم گیلان همواره به خاطر موقعیت جغرافیایی شان دارای تنوع بالایی است و غذاهای خوشمزه و فوق العاده ای از سبزیجات، ماهی ها و پرندگان خوراکی پخته می شوند، جالب اینجاست که این غذاها طرفداران زیادی در سایر نقاط کشور دارند ولی با این حال در هنگام سفر غذاهای سنتی این استان را امتحان کنید. غذاهای محلی استان گیلان عبارتند از باقلا قاتق، میرزا قاسمی، ترش تره، کویی تره، سیرابیج، واویشکا، انار بیج، کاله کباب و انواع کوکو. ما نیز در این مقاله می خواهیم در مورد یکی از محبوب ترین غذاهای شمالی ها برایتان بنویسیم؛ این غذای خوشمزه از خانواده کوکو است، البته در شهرهای مختلف کشورمان انواع کوکوهای خوشمزه با انواع مواد غذایی طبخ می شوند و تقریبا می توان گفت که هر نوع کوکویی در هر نقطه ای از کشور با هر نوع مواد غذایی پخته شود غذای خوشمزه ای است و طرفداران خاص خود را دارد؛ کوکو دارای انواع مختلفی است و براساس محیط و موقعیت جغرافیایی مواد غذایی داخل کوکو فرق خواهد کرد. در این مقاله با طرز تهیه کوکوی اشپل آشنا خواهید شد که مخصوص استان گیلان است.

کوکوی اشپل

کوکوی اشپل یک غذای گیلانی است و همان طور که می دانید غذاهای گیلانی سرشار از تنوع هستند؛ گیلانی ها با اشپل ماهی چندین مدل کوکو و واویشکا درست می کنند. اشپل، تخم های کوچک در داخل شکم ماهی است و یکى از خوراکى هاى خوشمزه گیلان به شمار می رود و طرفداران زیادی دارد، مخصوصا اشپل های ماهی سفید که بسیار لذیذ هستند. کوکوی اشپل از آن جمله غذاهایی است که در شب های مهم سال مانند شب سال نو می پزند.

خواص اشپل

طرز تهیه کوکوی اشپل گیلان

طرز تهیه کوکوی اشپل

اشپل دارای اسیدهای چرب امگا ۳ است که برای عملکرد خوب مغز و سلامت قلب مفید است، همچنین به کاهش التهاب در بدن کمک می کنند. ویتامین B12موجود در اشپل نیز نقش مهمی در عملکرد مطلوب مغز ایفا می کند و همین ویتامین در تبدیل غذا به انرژی نقش مهمی دارد.

روشهای پخت اشپل

برای پخت اشپل راه های زیادی وجود دارد، مثلاً می توانید سرخ کنید یا در کنار ماهى سرخ شده نوش جان کنید، همچنین می توانید با اشپل ها کوکو بپزید که جزو غذاهای سنتی به شمار می رود و باز هم برای پخت کوکوی اشپل روش هاى مختلفى وجود دارد، ما نیز در ادامه به شما  قدیمى ترین و اصیل ترین روش پخت کوکوی اشپل را آموزش خواهیم داد:

مواد لازم براى تهیه کوکوی اشپل

اشپل ماهى سفید: یک عدد

تخم مرغ: دو عدد

برگ سیر خرد شده: یک لیوان

نمک و فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم

طرز تهیه کوکوی اشپل

  • در ابتدا براى درست کردن این کوکوى خوشمزه باید اشپل ها را خوب بشویید و لایه نازک روی اشپل ها را بردارید و کثیفی های زیر آن لایه را پاک کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
  • سپس تخم مرغ ها را شکسته و هم بزنید تا زرده و سفیده تخم مرغ باهمدیگر مخلوط شوند.
  • حال تخم مرغ های زده شده را به اشپل زده شده اضافه کنید.
  • برگ سیر خرد شده را نیز به مواد بالایی اضافه کنید و در این حین نمک و فلفل و زردچوبه اضافه کرده و همه مواد را آنقدر هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
  • حالا نوبت آن رسیده تا ماهیتابه ای را روی حرارت قرار دهید و روغن بریزید؛ وقتی روغن داخل ماهیتابه داغ شد می توانید ملات کوکوی اشپل را بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
  • در ماهیتابه را گذاشته تا کوکو خوب مغز پخت شود، حدودا ده الى پانزده دقیقه اجازه دهید تا یک طرف کوکو بپزد، سپس نوبت طرف دیگر کوکو است که باید برگردانید و چند دقیقه نیز آن طرف کوکو را سرخ کنید.
  • کوکوى اشپل خوشمزه تان آماده سرو است، نوش جان.

نکات طلایی در پخت کوکوی اشپل

  • دقت کنید مواد کوکو باید خوب مخلوط شوند تا کوکو بوی زهم نگیرد.
  • تا زمانی که روغن داخل ماهیتابه داغ نشود ملات را نریزید.
  • بعد از ریختن مواد در ماهیتابه ریخته و شعله را کم کنید و درب آنرا بگذارید تا همه قسمت های کوکو پخته و سرخ شود.
  • وقتی یک طرف سرخ شد، برای سرخ شدن طرف دیگر مدت زیادی لازم نیست و در عرض چند دقیقه سرخ می شود. مراقب باشید تا بیش از حد سرخ نشود.
  • از ماهیتابه اندازه تعداد نفراتتان استفاده کنید تا وقتی مواد را داخل آن ریختید، چند سانتی متر ضخامت داشته باشد.
  • در صورت تمایل می توانید کوکو را به صورت قاشقی سرخ کنید ولی مزه این کوکو به ضخامت آن در کل ماهیتابه است.
  • در صورت تمایل می توانید سبزی همراه با این کوکو میل کنید.
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۱۵دقیقه و زمان پخت و انتظار آن حدودا ۴۰دقیقه است.
  • کوکوی اشپل را می توانید در وعده نهار، شام یا پیش غذا سرو کنید، همچنین می توانید در ماه رمضان به عنوان افطار میل کنید.
  • توجه داشته باشید که مقدار مواد اولیه و دستور تهیه نوشته شده برای ۶ نفر مناسب است.

مطالب مرتبط: شیرین قاتق گیلان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران