طرز تهیه کوکوی عدس

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه کوکوی عدس

یکی از غذاهایی که در آشپزخانه ایران تنوع بسیار بالایی دارد، خانواده کوکو هاست. کوکو، می تواند به عنوان پیش غذا و گاه به عنوان غذای اصلی سرو شود. کوکو در انواع مختلف تهیه و طبخ شده و با اکثر مواد غذایی می توان خوشمزه ترین کوکوها را درست کرد. این تنوع به خانم های خانه دار این فرصت را می دهد تا در مهمانی ها و حتی آماده کردن غذای روزانه زیاد درگیر پیدا کردن نام غذا نباشند. از آن جایی که ما ایرانی ها غذاهایی که همراه نان سرو می شوند را خیلی دوست داریم و کوکو هم در این دسته قرار دارد، چه انتخابی بهتر از کوکو برای ناهار یا پیش غذای مهمانی! هربار یکی از کوکوهای خوشمزه ایرانی را درست کنید و سفره تان را رنگین نمایید. قبلا رسپی کوکوهای مختلفی را در اختیارتان قرار داده ایم، این بار هم می خواهیم شما را با طرز تهیه کوکوی عدس آشنا کنیم. همانطور که می دانید، عدس یکی از پرخاصیت ترین و مفیدترین مواد غذایی است و به همین سبب استفاده از آن برای تمام افراد به خصوص کودکان در حال رشد بسیار توصیه می شود. می توانید با تهیه کوکوی عدس، شکل جدید و خوشمزه ای از عدس را به خانواده و عزیزانتان سرو کنید. حال سراغ رسپی کوکوی عدس برویم.

مواد لازم برای کوکوی عدس

عدس: ۵۰۰ گرم

سیب زمینی: ۱ عدد

پیاز: ۱ عدد متوسط

تخم مرغ: ۳ عدد

آرد سوخاری: ۲ قاشق غذاخوری

پودر سیر: ۱ قاشق چای خوری

نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم

روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه کوکوی عدس

معرفی طرز تهیه کوکوی عدس

طرز تهیه کوکوی عدس

ابتدا باید عدس را داخل آب در کاسه ای خیس کنیم و اجازه دهیم حداقل به مدت دو ساعت در آب بماند و کمی نرم شود. پس از گذشت حدود دو ساعت عدس ها را از آبکش رد کرده و برای پختن داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.

یک عدد سیب زمینی بزرگ را پوست گرفته و می شوییم. سپس به عدس اضافه می کنیم. داخل قابلمه چند لیوان آب می ریزیم و آن را روی حرارت می گذاریم. برای سریع تر پختن عدس و سیب زمینی حرارت اجاق را کمی زیاد می کنیم تا خوب بپزند و نرم شوند.

پس از پخته شدن کامل سیب زمینی و عدس، آن ها را از قابلمه خارج کرده و سپس آب اضافی شان را می گیریم. سیب زمینی و عدس ها را داخل میکسر می ریزیم تا مخلوط و یک دست شوند. اگر میکسر در دسترسمان نباشد، از گوشتکوب دستی کمک می گیریم و مواد را خوب می کوبیم.

پس از میکس کردن سیب زمینی و عدس ها، آن ها را داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم. در ادامه یک عددد پیاز متوسط را رنده کرده و آبش را می گیریم. سپس به مواد سیب زمینی و عدس اضافه می کنیم.

مایه کوکو را با دستمان خوب ورز می دهیم تا کاملا یکدست شود. برای گرفتن شُلی مایه کوکو آرد سوخاری را کم کم به مایه اضافه می کنیم تا کمی سفت شود.

نمک و فلقل سیاه را به مقدار لازم به مایه کوکو اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.

پس از آماده شدن مایه کوکو، یک ماهیتابه مناسب برمی داریم و روی حرارت قرار می دهیم. مقداری روغن سرخ کردنی داخل تابه می ریزیم. پس از داغ شدن روغن مایه کوکو را داخل روغن می ریزیم. در این مرحله با توجه به شکل کوکوی مورد نظرمان مایه کوکو را داخل ماهیتابه می ریزیم. اگر بخواهیم کوکوی ما یک دایره به اندازه ماهیتابه باشد و در نهایت ۴ عدد کوکو از آن به دست آوریم، پس از داغ شدن روغن در ماهیتابه، مایه کوکو را در وسط ماهیتابه می ریزیم و با قاشق به آرامی در سطح ماهیتابه پخش می کنیم. طوری که کل سطح ماهیتابه را بپوشاند. حرارت اجاق را بسیار ملایم می کنیم تا کوکو خوب بپزد و سرخ شود. هنگامی که یک طرف کوکو سرخ شد و مایه کمی خودش را گرفت، کوکو را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کرده و رویشان را به آرامی برمی گردانیم تا روی دیگرشان هم سرخ شود.

اگر بخواهیم کوکوی عدس را به شکل کتلت دربیاوریم، می توانیم مایه کوکو را با دست یا قالب های کتلت شکل داده و پس از داغ شدن روغن، در ماهیتابه بیندازیم و سرخ کنیم.

پس از آن که تمام کوکوها را سرخ کردیم و تمام شدند، آن ها را در ظرف مورد نظر می کشیم و همراه خیارشور و گوجه فرنگی سرو می کنیم. کوکوی عدس را همراه نان لواش یا نان سنگک نوش جان می کنیم!

مطالب مرتبط: کوکو سیب زمینی ، کوکو کدو سبز



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران