کوکوی لوبیا سبز تبریز
کوکوها از هر نوعی که باشند، از هر موادی که تهیه گردند، بسیار خوشمزه و لذیذ هستند. معمولا کوکوها در وعدههای ناهار، شام و یا عصرانه صرف میشوند و بعضا نیز به عنوان پیش غذا پیش از وعده اصلی سرو میگردند. یکی از انواع کوکوهایی که بسیار محبوب و معروف است و به عنوان پیش غذای مجلسی در میهمانانیها تهیه و سرو میشود، کوکوی لوبیا سبز است.
تبریزیها کوکوی لوبیا سبز را به روشی منحصربه فرد و خاص میپزند که طعم و لذتش بینظیر و فوقالعاده است.
پیشنهاد میکنیم با دستورالعمل این غذای خوشمزه و مغذی آشنا شوید و در مهمانیهای مجلسی و یا حتی در وعدههای غذایی برای اعضای خانوادهتان آماده کنید.
مواد لازم برای کوکوی لوبیا سبز تبریز

کوکوی لوبیا سبز تبریز
لوبیا سبز ریز حلقه و آبپز شده: ۵۰۰ گرم
سیب زمینی نگینی خرد شده و سرخ شده: ۱ کیلو
هویج نگینی خرد شده و سرخ شده: ۲عدد
مایع گوشتی آماده: ۳۰۰ گرم
تخم مرغ: ۶ الی ۷ عدد
خلال بادام جهت تزئین: ۵۰ گرم
خلال پسته جهت تزئین: ۵۰ گرم
گردو از وسط نصف شده برای تزئین: ۵ الی ۶ عدد
ادویه برنج: ۱ قاشق سوپ خوری
پودر فلفل سیاه: ۱ قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز ترکیه (پول بیبر Pul biber): 1 قاشق چایخوری
نمک: به مقدار لازم
زرشک برای تزئین: به مقدار لازم
روغن مایع: به مقدار لازم
طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز تبریز

کوکوی لوبیا سبز تبریز
- سیب زمینیها را نگینی خرد کرده، داخل آب سرد بگذارید تا تا نشاستهشان کاملا گرفته شود. پس از آنکه سیب زمینیها را آبکش کرده و آبشارا را کاملا گرفتید، داخل دستمال تمیزی پهن کنید تا خشک شوند. پس از خشک شدن کاملشان، داخل روغن سرخ کنید و سپس به روی صافی پهنشان کنید تا همان طور خشک بمانند و حالت نرمی به خود نگیرند.
- لوبیا سبزها را نگینی خرد کرده و به همراه یک لیوان آب داخل قابلمه بدون در میگذاریم با حرارت ملایم کاملا بپزد. دقت کنید لوبیاها سبز بمانند به رنگ تیره تغییر رنگ ندهند.
- هویجهای نگینی خرد شده را نیز در روغن سرخ کرده و کنار میگذاریم.
- سیب زمینیهایی که سرخ کردیم در یک ظرف پرکس بیضی شکل میریزیم. سپس لوبیاها را اضافه کرده و با افزودن مایع گوشتی و هویج آنها را با یکدیگر خوب مخلوط میکنیم. ( هنگام سرخ کردن سیب زمینی و پختن لوبیا مقداری نمک به آنها اضافه کنید و در این مرحله نمک زیادی به مواد نیفزایید تا غذا خیلی نمکی و یا شور نشود.)
- پس از آنکه مواد را خوب با هم مخلوط کردیم، ادویه برنج، پودر فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز ترکیه و کم نمک به مواد اضافه کرده و دوباره با قاشق به خوبی مخلوط میکنیم. تخم مرغها را یکی یکی به مواد اضافه کرده و مخلوط میکنیم، تا زمانیکه مواد نه حالت خیلی شل و نه حالت خیلی سفت داشته باشد. پس تا اندازهای که تخم مرغ لازم باشد، داخل مواد تخم مرغ بشکنید. مقداری نمک هم بعد از اضافه کردن تخم مرغها به مواد اضافه کنید.
- حال موادمان آماده است. یک ماهی تابه نسبتا گودی که نچسب و بدون خش باشد، انتخاب کنید و داخلش مقداری روغن سرخ کردنی بریزید. پس از آنکه روغن گرم شد، مواد کوکو را در ماهیتابه بریزید و با دستتان تابه را تکان دهید تا مواد به تابه نچسبد و در همه جای آن پخش شود. سپس، از قاشق برای پخش کردن کامل مواد در سطح ماهیتابه استفاده کنید.
- سعی کنید مواد اضافی را از اطراف ماهی تابه تمیز کنید تا شکل کوکو خراب نشود. خلال بادام و خلال پسته را روی مواد کوکو به حالت پخش بریزید و اجازه دهید به دقیقه به روی حرارت ملایم خودش را بگیرد. سعی کنید پس از ریختن خلالها با دستتان کمی آنها را روی مواد فشار دهید. گردوها را نیز میتوانید به همین صورت به شکل مرتب روی مواد با فاصله بچینید و با دستتان فشار دهید.
- پس از ۵ دقیقه که مواد خودش را گفت، ماهی تابه را در طبقه سوم فری که از قبل آ روشن و روی حرارت ۱۸۰ درجه تنظیم کردهاید، قرار دهید. پس از ۴۰ الی ۴۵ دقیقه کوکو کاملا میپزد و آماده است.
- پس از ۴۵ دقیقه کوکو را از فر خارج میکنیم. برای قرار دادن زرشکها به روی کوکو جهت تزئین، از سفیده تخم مرغ به عنوان چسب استفاده میکنیم. بدین گونه که، ۱ عدد سفیده تخم مرغ را با همزن میزنیم تا سفیده کاملا باز شود. سپس زرشکها را داخلش میریزیم و مخلوط میکنیم.
این مخلوط را روی کوکو به آرامی قرار داده و دوباره داخل فر میگذاریم. پس از آنکه سفیده تخم مرغ کاملا پخت، کوکو را از فر خارج کرده و اجازه میدهیم تا خنک شود.
- پس از آنکه کوکو خنک شد، دیس مناسبی روی ماهیتابه قرار داده و تابه را برمیگردانیم. سپس کوکوها را با اندازههای یکسان برش داده و اطرافش را با سبزی خوردن و پوست گوجه فرنگی به شکل گل تزئین میکنیم.
نکته:
اگر ماهیتابهای که استفاده میکنید دستههای فلزی نداشته و پلاستیکی باشد، دورش را قبل از قرار دادن در فر فویل بپیچید تا نسوزد.
طرز تهیه مایع گوشت:
برای آماده سازی این مواد ابتدا ۳ عدد پیاز را ریز و نگینی خرد میکنیم. سپس در روغن تا اندازهای تفت میدهیم که رنگشان نیمه طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و تا زمان گرفته شدن آب گوشت و تغییر رنگش تفت میدهیم. سپس با اضافه کردن ۱ قاشق سوپ خوری رب گوجه فرنگی کمی دیگر به تفت دادن ادامه میدهیم. پس از آن که خامی رب گرفته شد و گوشت خوش رنگتر شد، ۱ لیوان آب جوش به آن اضافه میکنیم و مواد را مخلوط کرده و در قابلمه یا تابه را میگذاریم. اجازه میدهیم مواد گوشتی کاملا بپزد و آبش گرفته شود.
۱۵ دقیقه آخر مانند مایع گوشتی ماکارونی نمک و فلفل سیاه را به گوشت اضافه میکنیم تا مزهدار شود.
اگر مواد گوشتیتان بسیار چرب باشد، روغنش را میتوانید بگیرید.
امیدوارم این رسپی خوشمزه را دنبال کرده و از کوکوی لوبیا سبز تبریز لذت ببرید.
مطالب مرتبط: کوکو بادکوبه ای یا چغرتمه مازندران، کوکوی پاغازه کرمانشاه