طرز تهیه گمج کباب گیلان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه گمج کباب گیلان

حتما با شنیدن نام گمج کباب به فکر کبابی خوشمزه افتاده اید اما جالب است بدانید که گمج کباب از انواع خورش ها است که از قلب خانه های شمالی و دامان بانوان خوش ذوق گیلانی سربر آورده است. گمج در زبان محلی گیلانی به نوعی دیگ گلی (سفالی) گفته می شود که بسیار از غذاهای شمالی را در آن می پختند. غذا در گمج به آرامی پخته می شود و در نتیجه طعم بهتری دارد و از آنجا که این خورش را در دیگ سفالی می پختند به آن گمج کباب می گویند. گمج کباب به مواد اولیه چندان عجیب غریبی نیاز ندارد و به راحتی تهیه می شود. پس دیگ و قابلمه را آماده کنید تا طرز تهیه گمج کباب گیلان را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم

اولین قدم برای پخت گمج کباب تهیه مواد اولیه برای پخت آن است. برای پخت گمج کباب به ۲۵۰ گرم فیله گوساله به صورت گوشت در سایز کبابی خرد شده، ۱ پیمانه گردو( گردوها باید آسیاب شده باشند)، ۱ پیمانه سبزی خورشتی (سبزی ها باید به صورت خرد شده باشند)، ۳ الی ۴ قاشق سوپخوری آب انار ترش،۳ الی ۴ قاشق سوپخوری رب انار، ۱ عدد پیاز و کمی نمک، فلفل و زرچوبه نیاز دارید.

نکته: سبزی خورشتی  شامل تره، گشنیز، جعفری و چوچاق (یک سبزی معطر شمالی) است.

طرز تهیه گمج کباب گیلان

معرفی طرز تهیه گمج کباب گیلان

طرز تهیه گمج کباب گیلان

برای تهیه گمج کباب ابتدا باید پیاز را پوست کنده و بشویید، سپس پیاز را به صورت خلالی خرد یا رنده کنید. قابلمه ای را برداشته و روی حرارت بگذارید. کمی روغن داخل قابلمه بریزید و بگذارید تا روغن داغ شود. پس از داغ شدن روغن، پیاز خلالی خرد شده را داخل قابلمه ریخته و تفت دهید. تفت دادن را تا زمان نرم شدن پیاز ادامه دهید. پس از نرم شدن پیازها نوبت اضافه کردن زردچوبه و فلفل به پیاز است. حالا پیازها را تا زمانی که طلایی شوند تفت داده و اجازه دهید تا فلفل و زدچوبه به خوبی با پیاز مخلوط شوند. سپس گوشت ها را در اندازه های کبابی( مانند خورش قرمه سبزی) خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. گوشت و پیاز را با یکدیگر تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. پس از اینکه گوشت تفت داده شد، وقت آن رسیده تا سبزی ها را به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنیم. سبزی ها را با گوشت و پیاز تفت داده و بپزید. اگر بتوانید چوچاق پیدا کرده و در سبزی خورش از آن استفاده کنید، خورشتتان طعم فوق العاده ای خواهد گرفت اما اگر چوچاق نداشتید هم مساله ای نیست.

 بعد از پخت سبزی ها، گردو ها را برداشته و آسیاب کنید و سپس گردوهای آسیاب شده را به مخلوط گوشت و سبزی اضافه کرده و باهم مخلوط کنید. حالا وقت آن رسیده تا رب انار و آب انار را به خورش اضافه کرده و با مواد هم بزنید. اگر آب انار نداشتید، نگران نباشید. می توانید به جای آب انار، مقدار رب انار را زیاد کنید. بگذارید تمامی مواد چند دقیقه باهم تفت داده شوند و سپس یک لیوان آب به آن اضافه کنید. پس از اضافه کردن آب اجازه دهید تا تمامی مواد قابلمه با حرارت ملایم بپزند. توجه داشته باشید که میزان آب اضافه شده به خورش باید کم و در حد پختن گوشت باشد. چون گمج کباب آب بسیار کمی دارد و غلیظ سرو می شود.

مدتی پس از اضافه کردن آب، خورشت کم کم رنگ تیره به خود گرفته و اصطلاحا به روغن می افتد و گوشت هم به خوبی پخته می شود. کمی مانده (حدود ۳۰ دقیقه مانده) به پخت خورش قاشقی برداشته و طعم آن را بچشید و در صورت تمایل مطابق ذائقه خود چاشنی های آن مانند رب انار یا نمک و فلفل را زیاد کنید.

مطالب مرتبط: شیرین قاتق گیلان ، طرز تهیه سیرواویج گیلان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران