طرز تهیه گمنه بوشهری

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آشنایی با طرز تهیه گمنه بوشهری

گمنه غذایی برخاسته از قلب گرم و مهربان جنوبی ها است که از بلغور ریز گندم (جنوبی ها آن را لَلَک می گویند) تهیه می شود. جنوبی ها از این غذا به عنوان پلو استفاده می کنند و آن را همراه با خورش ها به ویژه با قلیه ماهی میل می کنند. گمنه از مواد بسیار ساده ای تشکیل شده اما همین مواد ساده و کم، قدرت و انرژی فراوانی را به همراه دارد که باعث شده گمنه در عین سادگی، غذایی مقوی باشد. در ادامه طرز تهیه گمنه بوشهری غذای ساده و مقوی شهر بوشهر را آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای تهیه گمنه بوشهری

برای تهیه گِمنه به مواد چندان زیاد و عجیب غریبی نیاز نیست و با کمی پیاز، للک و آب این غذای مقوی و پر انرژی را می توان تهیه کرد.

برای تهیه گمنه تنها به دو پیمانه لَلَک ( بلغور گندم)، دو پیمانه آب یا آب مرغ،  دو عدد پیاز بزرگ و کمی نمک و روغن نیاز خواهید داشت. بهتر است بغلور گندمتان ریز باشد.

طرز تهیه گمنه بوشهری

تهیه گمنه با بو دادن گندم آغاز می شود. برای این کار ابتدا باید گندم ها را پاک کنید تا مطمئن شوید که سنگ یا خاشاکی داخل آن نباشد. بعد باید روی للک آب بریزید تا مرطوب شود. حالا تابه ای را بردارید و کمی روغن داخل آن بریزید. تابه را روی حرارت ملایم گذاشته و بلغور گندم را داخل آن بریزید تا بلغور تفت داده شود. با  تفت دادن بلغور گندم می خواهیم آن را بو بدهیم. در این قسمت باید حسابی حواستان را جمع کنید. وقتی که بلغور گندم را داخل تابه ریختید باید مرتب آن را هم بزنید تا نسوزد. شعله را زیاد نکنید. بالا بردن حرارت نه تنها کمکی به شما نخواهد کرد بلکه ممکن است باعث دردسر هم بشود. پس از  تفت دادن بلغور گندم، اجاق را خاموش کرده و بلغور را کنار بگذارید.

پس از اینکه بلغور گندم بو داده شد، باید بقیه مواد گمنه را آماده کرد. برای این کار ابتدا پیازها را پوست کنده و بشویید. سپس آن ها را خلالی (بهتر است خلالی درشت باشد) خرد کنید. حالا قابلمه ای را برداشته و رو اجاق بگذارید. حرارت ملایم را انتخاب کرده و قابلمه را روی آن بگذارید. حالا کمی روغن داخل قابلمه بریزید و منتظر بمانید تا روغن داغ شود. پس از داغ شدن روغن، پیازهای خلالی خرد شده را به آرامی داخل قابلمه بریزید تا روغن داغ رویتان نریزد. با صبر و حوصله روی شعله متوسط، پیازها را سرخ کنید تا حدی که طلایی رنگ شوند. پس از اینکه پیازها به خوبی سرخ شد، نوبت آن است که نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به پیازها اضافه کنید. این مواد را باهم مخلوط کنید تا عطر و طعم ادویه ها به خورد پیازها برود. حالا کمی آب به این مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا بجوشد. پس از به جوش آمدن آب بلغور گندم بو داده را به آن اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید. هم زدن را آرام و مداوم انجام دهید تا آب قابلمه کم شده و به یک سوم حالت اول برسد. سپس حرارت را کم کرده و اجازه دهید تا مواد حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه( همانند برنج) دم بکشد. دقت داشته باشید که قابلمه روی شعله ملایم با حرارت کم باشد چون اگر زیر شعله را زیاد کنید غذا ته گرفته و خواهد سوخت.

اگر می خواهید گمنه تان  نرم تر و لطیف تر باشد باید آب بیشتری به پیاز اضافه کنید و پس از اضافه کردن بلغور گندم به آب، بگذارید کمی بلغورها با آب قل بزند تا زمانی که آب آن کم شود. سپس اجاق را خاموش کرده و درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا ۱۵ دقیقه روی اجاق خاموش باشد. بعد مجددا گاز را روشن کرده و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند تا دم بکشد.

مطالب مرتبط: دوپیازه میگو بوشهر، میگو پلو بوشهری



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران