طرز تهیه یخمه ترش اصفهان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

یخمه ترش اصفهان

اگر به لیست غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی نگاه کنید متوجه غنی بودن این غذاها از انواع ویتامین ها و پروتئین ها خواهید شد که تمام انرژی مورد نیاز برای ادامه فعالیت در طی روز را به همراه داشتند. به عبارتی می‌توان گفت پایه غذاهای سنتی ایرانی بر میزان انرژی و پروتئینی است که در مواد اولیه آنها وجود دارد اما متاسفانه این میزان پروتئین و ویتامین در غذاهای فست فودی امروزی یا وجود ندارد و یا بسیار کم است؛ و از آنجایی که غذاهای سنتی مقوی بسیار کم پخته می شوند و رو به فراموشی هستند، کودکان و بزرگسالان دیگر انرژی سابق را ندارند. یخمه ترش اصفهان از جمله این غذاها است که فوق العاده مقوی بوده و برای تامین انرژی و جسم انسان ها بسیار مفید است. شاید فکر کنید یخمه ترش غذایی بسیار ترش مزه است. هرچه نباشد این غذا در نام خود ترش دارد اما جالب است بدانید یخمه ترش نه تنها ترش نیست بلکه شیرین هم هست! در ادامه این مطلب به طرز تهیه یخمه ترش خواهیم پرداخت.

چرا یخمه ترش

شاید شما هم جزو آن دسته از افرادی باشید که دوست دارید بدانید غذایی که میل می‌کنید چه فوایدی برای شما خواهد داشت. به ویژه غذاهای سنتی که در برخی موارد چربی فراوانی به همراه دارد اما باید بگویم که یخمه ترش از مفیدترین غذاهایی است که می توان میل کرد. این غذا پر از زردآلو است که خود این میوه سرشار از انواع ویتامین ها مانند ویتامین هایA, C، ویتامین B2 و B3  بوده و دارای انواع مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم، فسفر، مس و آهن است. خوردن زردآلو پس از ورزش به ورزشکاران نیز توصیه شده است. این میوه برای درد مفاصل و روماتیسم نیز مفید است. از طرفی در تهیه یخمه ترش از به نیز استفاده می‌شود که به سیب طلایی معروف است. به برای بیماری هایی مانند افسردگی، زخم معده و بیماری‌های قلبی بسیار مفید است. این میوه سرشار از ویتامین های آ، ب، ث و مواد معدنی مانند پتاسیم، مس، فسفر، کلسیم و منیزیم است. با در نظر گرفتن این موارد فکر کنید غذایی مانند یخمه ترش که پر از چنن میوه هایی است تا چه اندازه مقوی و برای جسم مفید خواهد بود. پس بدون اتلاف وقت به سراغ آموزش طرز تهیه این غذای سنتی می رویم تا بتوانید هر چه سریعتر این غذای خوشمزه را تهیه و نوش جان کنید.

مواد لازم برای تهیه یخمه ترش اصفهان

معرفی طرز تهیه یخمه ترش اصفهان

طرز تهیه یخمه ترش اصفهان

برای تهیه یخمه ترش به ۲۰۰ گرم آلو، ۲۰۰ گرم پر زردآلو، ۲ عدد به، ۲۵۰ گرم گوشت گوسفندی، یک پیمانه برنج، یک دوم استکان شکر، یک قاشق چای‌خوری زردچوبه و کمی نمک نیاز خواهید داشت. توجه داشته باشید که این میزان مواد مناسب ۴ نفر است.

طرز تهیه یخمه ترش اصفهان

تهیه یخمه ترش چندان وقت زیادی نمی برد و این غذا یک ساعته آماده می شود.

قابلمه ای را برداشته و روی حرارت بگذارید. گوشت را داخل قابلمه گذاشته و کمی آب به آن اضافه کنید. همراه با آب زرد چوبه را نیز به گوشت اضافه کرده و اجازه دهید تا گوشت بپزد. در همین حین که گوشت می پزد، برنج شسته شده را به همراه پر زردآلو و آلو به گوشت اضافه کنید و اجازه دهید تا جا بیفتد. پس از اینکه آب غذا گرفته شد و غذا جا افتاد، نوبت له کردن غذاست!  قابلمه را از روی حرارت برداشته و با استفاده از وسیله ای آرام آرام غذا را بکوبید به صورتی که کاملا له شود. سپس شکر را داخل قابلمه ریخته و به مواد اضافه می کنیم. قابلمه را دوباره روی حرارت بگذارید و مواد را با یکدیگر هم بزنید تا شکر در داخل آن کاملاً حل شود. یخمه ترش شما آماده است آن را در ظرفی ریخته تزیین کرده و همراه با نان میل کنید. نوش جان.

مطالب مرتبط: آش سماق اصفهان، خورش نخود آله اصفهان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران