غار خربس قشم استان هرمزگان
کشور ما جایی است که در تمامی فصلهای سال دارای آبوهوای مختلفی است. با نزدیک شدن به فصل سرد پاییز میتوان به نواحی گرمسیری سفر کرد، پس بهتر است با جاذبههای نواحی جنوبی ایران بیشتر آشنا شوید. یکی از این جاذبههای رازآلود و زیبای استان هرمزگان، غار خربس است که در جزیره قشم و در ۱۵ کیلومتری شهر قشم واقعشده است. حالا چرا این غار به رازآلودی معروف است؟

غار خربس قشم
جزیره قشم، تاریخچه جالبی دارد. غار خربس نیز یکی از نشانههای این تاریخ پربار است. این غار که در ادامه مسیر رشتهکوه زاگرس قرارگرفته، درواقع نوعی محل تلاقی کوهستان و دریا محسوب میشود. کارشناسان باستانشناسی عقیده دارند که قدمت این غار به دوران مادها برمیگردد. ارتفاع دیوارههای صخرهای غار به ۲۰ تا ۳۰ متر میرسد و دارای چهار دهانه است که هرکدام به ساحل جنوبی جزیره راه دارند. آنچه در مورد این غار جالبتوجه است، این غار در ابتدا براثر گذشت زمان و فروکش کردن آب دریا ایجادشده اما پس از سالها، انسانها با توجه به نیازشان، کندهکاریهای مختلفی انجام دادهاند و شکل ظاهری دیوارههای غار را برای زندگی کردن تغییر دادهاند. دلیل رازآلودی این غار نیز کندهکاریهای عجیب دیوارههای غار است که از صورت انسان گرفته تا موجوداتی عجیب در آن به چشم میخورد. برای رفتن به این غار باید برای از چندین پله بالا بروید و خودتان را برای پیادهروی حسابی آماده کنید ولی شک نداشته باشید که با رسیدن بهجاهای دیدنی غار مدهوش میشوید و خستگیتان درخواهد شد. لطفاً بر روی دیوارههای غار چیزی ننویسید یا خدشهای به آنها وارد نکنید تا این میراث گرانبها همچنان پابرجا بماند. ورودی غار از ۹ روزنه تشکیلشده که پشت این روزنهها تالاری قرار دارد و آنجا دو طاقچه کوچک جاچراغی ساختهشده که در پایین دهانه غار نیز برکهای برای نگهداری آب باران وجود دارد که در ایام بارانی سال همواره پرآب است.
برای بازدید نیز میتوانید از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ مراجعه کنید. قیمت ورودیه غار خربس قشم برای ایرانیها ۲۰,۰۰۰ ریال و برای افراد غیر ایرانی ۶۰,۰۰۰ ریال است.
مسیر دسترسی

غار خربس قشم
جزیره قشم که شامل جاذبههای توریستی و تفریحی زیادی است، پیشنهاد میشود برای بازدید از این غار به آدرس ۱۵ کیلومتری شهر قشم و سمت راست جاده قشم بروید و به روستای خربس و روستای رمچاه برسید، با حرکت در این مسیر بر سینه کوهی، غاری مشرفبه دریا و دشت میان کاسه را خواهید دید که به شکل دایرهوار و بهصورت تپههای کوتاه و بلند مرجانی جلوهنمایی میکند.
مشخصات ظاهری غار

غار خربس قشم
طبق نظر محققان این غار درگذشته کاربردهای گوناگونی مانند نیایشگاه پیروان مهرپرستی برای ستایش الهه میترا و پرستشگاه آناهیتا (خدای آب)، محلی برای نگهدارى استخوانهاى مردگان (استودان)، مکانی امن برای پناه کودکان و زنان و کهنسالان دشت خربس هنگام حمله دزدان دریایی بوده است. هنگام بازدید از غار خربس اتاقهایی را خواهید دید که با راهروهاى باریک به همدیگر راه دارند و درنهایت به تالار مرکزى بزرگی میرسند. این تالار درگذشته محلی برای اجتماع بومیان بوده و در طاقچههای آن جهت روشنایی جاچراغى کوچکی تعبیهشده است که زیبایی خاص و منحصربهفردی دارد. در زاویههاى تاریک این غار نیز خفاشهاى دمموشی زندگى میکنند. در دهانه غار نیز یک جفت عقاب ماهیگیر که از عقابهای نادر و مرغوب جهان است، لانه دارند.
روستای خربس
روستای بزرگ خربس (خوربیز یا خربز) اکنون کاملاً ویران گشته و جز گورستان و برکه چیزی باقی نمانده است. این روستا حداقل تا زمان ساسانیان، مکانی آباد و محل تردد سیاحان و کشتیبانان بوده است. پیرامون روستای خربس را تپههای کوتاه و بلند مرجانی بهصورت دایرهوار احاطه کردهاند.
مطالب مرتبط: هتل های قشم، جاذبه های دیدنی قشم، خانه معلم قشم