قایقاناق از غذاهای محلی آذربایجان شرقی+طرز تهیه

  • قایقاناق از غذاهای محلی آذربایجان شرقی+طرز تهیه
  • قایقاناق از غذاهای محلی آذربایجان شرقی+طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

قایقاناق از جمله غذاهای سنتی آذربایجان به حساب می آید که البته در بسیاری دیگر از مناطق ایران نیز پخت می شود. این دو غذا به خاطر قرار گیری در زمره غذاهای شیرین در وعده صبحانه نیز صرف می شوند.

قایقاناق در مراسم نوبارلیق به خانه نوعروس برده می شود (در عجبشیر).

 

طرز تهیه قایقاناق:

 

مواد لازم:

آرد گندم و آرد سفید: هر کدام نصف پیمانه

ماست: کمی بیشتر از نصف پیمانه (ماست باید کمی سفت باشد)

تخم مرغ: دو عدد

جوش شیرین: نصف قاشق چای خوری سرصاف

بکینگ پودر: یک قاشق مرباخوری سر صاف

گردوی خرد شده یا خلال بادام: به مقدار لازم

 

مواد لازم برای شربت:

شکر: یک پیمانه

آب: یک و نیم پیمانه

گلاب: نصف پیمانه

زعفران حل شده: دو قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه:

تخم مرغ ها را در حدی میزنیم تا کرم رنگ شود، در ظرف جداگانه ماست و جوش شیرین را مخلوط میکنیم و به تخم مرغ اضافه میکنیم.

آردها را با بکینگ پودر مخلوط میکنیم و دوبار الک میکنیم و به مخلوط تخم مرغ اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم.

ماهیتابه را روغن میریزیم و مخلوط را داخل ماهیتابه میریزم کمی که خودش را گرفت گردو یا بادام را رویش میپاشیم و در تابه رو میگذاریم تا روی خاگینه

ببندد.

بعد خاگینه را برمیگردانیم تا طرف دیگرش هم سرخ شود.

خاگینه را به برشهای مربعی میبریم.

میگذاریم تا خنک شود.

شکر و آب وگلاب و زعفران را مخلوط کرده و میجوشانیم وقتی کمی غلیظ شد خاگینه ها را داخل شیره می اندازیم تا داخل شربت چند جوش بزند.

وقتی کمی خنک شد داخل ظرف مورد نظر میچینیم ونوش جان می کنیم.

 

نکات پخت قایقاناق:

۱- اگر هر دو نوع آرد را نداشتید میتوانید از یک نوع استفاده کنید، ولی اگه تنها از آرد گندم استفاده کنید رنگ خاگینه کمی تیره تر می شود.

۲- باید قطر مواد وقتی داخل تابه می ریزید یک سانت باید پس از تابه کوچک استفاده کنید.

۳-در تهیه خاگینه حتما باید یا شربت یا خود خاگینه خنک باشد. اگر هر دو گرم باشد خاگینه حالت خمیر پیدا می کند.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران