قیمه نثار یکی از غذاهای خوشمزه و محلی قزوین است که طرفداران بسیاری دارد. اگر گذرتان به قزوین افتاد، حتما قیمه نثار قزوین را امتحان کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. در ادامه طرز تهیه قیمه نثار را برای شما عزیزان آماده کرده ایم:
مواد لازم برای ۴ تا ۶ نفر
گوشت مغز ران گوسفندی: ۵۰۰ گرم
برنج: ۶ پیمانه
زرشک: ۲ قاشق غذا خوری
شکر: یک قاشق غذا خوری
پیاز داغ: ۲ قاشق غذا خوری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذا خوری
خلال پرتقال شیرین شده: یک قاشق غذا خوری
خلال بادام: یک قاشق غذا خوری
خلال پسته: یک قاشق غذا خوری
گلاب: یک قاشق غذا خوری
دارچین، هل، زیره: یک قاشق غذا خوری
کره: ۱۰۰ گرم
زعفران آب گرفته غلیظ: یک قاشق غذا خوری
نمک، فلفل، زردچوبه: به میزان لازم
طرز تهیه:
برنج را از قبل خیس کرده و دم کنید.
گوشت را به صورت قیمه ای خرد کنید و با پیاز داغ، رب گوجه فرنگی، فلفل سیاه، زردچوبه و کمی روغن تفت دهید.
مواد فوق را با ۲ پیمانه آب روی حرارت قرار دهید و حدود یک ساعت بعد، نیمی از خلال بادام خیس خورده را به گوشت اضافه کنید تا گوشت کاملاً مغز پخت شود.
بقیه ی خلال بادام خیس خورده را در کمی کره تفت دهید.
خلال پسته را نیز در گلاب خیس کنید، سپس در کمی کره تفت دهید.
زرشک شسته و خیس خورده را با کمی کره تفت دهید شکر را روی آن بریزید و شعله را خاموش کنید.
یک پیمانه از برنج را که دم کشیده است با زعفران ترکیب نموده و برنج زعفرانی را آماده کنید.
تزیین:
برنج گرم را داخل قالب میان تهی، مخصوص ژله بریزید و با قاشق خوب فشار دهید تا برنج به فرم قالب در آید.
سپس آن را در دیس برگردانید.
در قسمت میان تهی، قیمه پخته به همراه خلال بادام را بریزید و طبق تصویر روی آن را با نوارهای برنج زعفرانی، زرشک، خلال پسته، خلال بادام و خلال پرتقال شیرین شده تزیین کنید.
روی همه مواد آماده شده از ادویه ذکر شده بپاشید و از طعم و ظاهر خوب آن لذت ببرید.
قیمه نثار شما آماده است، نوش جان!
لازم به ذکر است که انرژی کل این غذا بالغ بر ۳۵۰۰ کیلو کالری می باشد.