کلم پلو شیرازی یکی از پلوهای سنتی و خوش عطر و بوی استان فارس است که بیشتر در شیراز طبخ می شود. اگر این غذا با مهارت و سلیقه پخته شود، می توان آن را در مجالس و میهمانی ها نیز سرو کرد.
مواد لازم کلم پلو شیرازی:
برنج: ۶ پیمانه یا ۱ کیلو
کلم خرد شده: ۱ کیلو
سبزی (شوید، تره، ترخان، ریحان) خرد شده: نیم کیلو
پیاز : ۲ عدد
روغن، نمک، فلفل و آبلیمو: به اندازه کافی
مواد لازم جهت کوفته ریزه:
گوشت چرخ کرده: ۳۰۰ گرم
آرد نخود چی: ۴ قاشق غذا خوری
پیاز: ۱عدد
روغن، نمک، فلفل و زرد چوبه: به اندازه کافی
طرز تهیه کلم پلو شیرازی:
برنج را با مقداری نمک چند ساعت قبل خیس می کنیم، کلم ها را پوست کنده و به صورت خلال خرد و با نمک و فلفل و زرد چوبه سرخ می کنیم و در حین سرخ شدن دو قاشق آبلیمو به آن اضافه می کنیم.
سبزی را پس از اینکه تمیز کردیم شسته و خوب خرد می کنیم.
برنج را با نصف قاشق مربا خوری زرد چوبه می جوشانیم، آبکش می کنیم. سبزی و کلم سرخ شده را در صافی با برنج مخلوط می کنیم و در قابلمه می ریزیم و دم می کنیم.
طرز تهیه کوفته ریزه:
پیاز را روی گوشت چرخ کرده رنده می کنیم. آرد نخودچی، نمک، فلفل و زرد چوبه را اضافه می کنیم و خوب ورز می دهیم و آنها را به صورت کوفته ریزه در می آوریم و سرخ می کنیم. پیاز را هم خرد و سرخ می کنیم.
کوفته ها را وسط پلو می گذاریم تا همراه پلو دم بکشد. وقتی پلو دم کشید آن را در دیس می کشیم و با پیاز سرخ شده تزیین می کنیم.
نکات:
۱- برای اینکه پیاز سرخ شده ترد و خوش رنگ شود، ابتدا به آن مقداری نمک زده و سپس آن را سرخ می کنیم.
۲- در این غذا می توان از کلم قمری و یا برگ کلم نیز استفاده کرد.