ماش پلو یکی از پلوهای سنتی استان گلستان است که بر پایه برنج، ماش و گوشت تهیه می شود. . از دیگر غذاهای این منطقه که با ماش تهیه می شوند می توان به ماش پتی و آش ماش و خورش اسفناج و ماش نیز اشاره کرد که در پست های آینده به طور کامل آموزش داده می شوند.
مواد لازم جهت طرز تهیه ماش پلو برای دو نفر:
ماش: نصف پیمانه
برنج: یک پیمانه
گوشت چرخ کرده: ۲۰۰ الی ۲۵۰ گرم
زعفران دم کرده: ۲ قاشق غذا خوری
پیاز داغ طلایی بدون روغن: ۲ قاشق غذا خوری
روغن زیتون: ۲ قاشق غذا خوری
نمک: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد
آب: ۲ پیمانه
مراحل طرز تهیه ماش پلو:
ابتدا ماش را با آب بپزید و نمک و کمی زردچوبه به آن اضافه کنید و پس از پخت صبر کنید تا آب آن تبخیر شود.
سپس برنج را با آب و کمی نمک خیسانده و پس از دو ساعت با روغن زیتون روی حرارت گذاشته و یکی دو بار به آرامی هم بزنید و وقتی آب آن تبخیر شد، روی شعله پخش کن گذاشته و حرارت را کم کنید تا دم بکشد. در صورت استفاده از پلو پز برنج را با روغن زیتون در پلو پز بریزید و پخت کته را با آن انجام دهید.
گوشت چرخ کرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده و نمک و زردچوبه و فلفل و یک عدد سیر رنده شده تفت داده، سپس نصف لیوان آب روی آن بریزید تا پخته شده و هر زمانی که آب گوشت تبخیر شد شعله را خاموش کنید.
در مرحله آخر نیز مخلوطی از برنج زعفرانی و گوشت و ماش و پیاز داغ را لابه لای برنج کشیده و یا روی برنج تزئین کنید.
نوش جان!