مُتَبَک یک نوع غذای پلویی است که در استان های جنوبی کشورمان به ویژه استان هرمزگان طبخ می شود و آن را نوعی پلوی عربی می دانند.
مواد لازم برای تهیه متبک (۴ الی ۶ نفر):
برنج: ۴۰۰ گرم
مرغ خرد کرده: ۵۰۰ گرم
پیاز: ۱ عدد
نمک: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
کشمش: نصف پیمانه
پیاز داغ: ۱ پیمانه
گرد لیمو عمانی: ۱ قاشق چایخوری
فلفل قرمز: نصف قاشق چایخوری
زیره سبز: یک قاشق سوپخوری
ادویه کاری: نصف قاشق سوپخوری
نخود فرنگی پخته: ۱ پیمانه
طرز تهیه:
برنج را به مدت ۳ ساعت در آب و نمک بخیسانید. مرغ را با پیاز، نمک ،کمی زردچوبه و روغن تفت د هید و با قدری آب بپزید. در تابه مناسبی قدری روغن بریزید و کشمش و پیاز داغ را در آن تفت د هید.
حالا گرد لیمو، فلفل قرمز، زیره و ادویه کاری را به مخلوط پیاز و کشمش بیفزائید و نخود فرنگی را با آن مخلوط نمائید.
سپس برنج را آبکش کنید. آن گاه مواد آماده را با برنج آبکش کرده مخلوط سازید و دم کنید. تکه های مرغ را بار دیگر سرخ کنید. پلو را در دیس زیبائی بکشید و رویش را با تکه های مرغ و برنج زعفرانی تزئین نمائید.
نوش جان!