مراسم گلاب گیری در استان اصفهان

  • مراسم گلاب گیری در استان اصفهان
  • مراسم گلاب گیری در استان اصفهان
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

صنعت گلاب گیری که همیشه با نام قمصر همراه است، اهمیت ویژه ای در توسعه اقتصادی منطقه دارد. در این مراسم که منحصرا در فاصله ماه های اردیبهشت، خرداد و تیر ماه انجام می شود، از گل محمدی جهت تهیه گلاب استفاده می شود. گلاب را به نسب غلظت یا رقت تولید شده آن، گلاب سنگین یا سبک می نامند که در صورت سنگین بودن ارزش بیشتر دارد. به همین جهت کارگاه های  بزرگ اسانس گیری بین راه قمصر و کاشان ایجاد شده است. اسانس حاصله به فرانسه و بلغارستان یعنی بزرگ ترین تولید کنندگان عطر دنیا صادر می شود.

 

نحوه گلاب گیری:

گل چین ها از پگاه، راهی گلستان می شوند تا گل ها را پیش از آن که آفتاب دیده باشند، از شاخه جدا کنند زیرا معتقدند که آفتاب عطر گل را می پراند. در میان گل چین ها می توان کودکان، پیرمردان و پیرزنان را نیز مشاهده کرد که هر یک، پارچه مربع شکلی را از چهار گوش بسته و بر گردن می اندازند و گل ها را با چالاکی و سرعت و بی آنکه باکی از خارها داشته باشند، از شاخه می چینند و در این پارچه ها می ریزند و سپس آن ها را در گونی های بزرگ خالی کرده و روانه کارگاه های گلاب گیری می کنند.

مدت گلاب گیری هر بار ۸ ساعت طول می کشد و دیگ ها به طور مداوم، در شبانه روز بر شعله اند و ۳ بار پر و خالی می شوند و به اندازه وزن گل ها در دیگ ها آب می ریزند. گلاب‌ گیرها از ۲۴ کیلوگرم گل، در حدود ۲۰ کیلوگرم گلاب معمولی می‌گیرند.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


منبع

راهنمای گردشگری ایران استان اصفهان، نشر ایران گردان، حسن زنده دل و دستیاران، 1388.

محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران