مرغ شکم پر از آن دسته غذاهایی است که در هر منطقه به شیوه خاص خودش طبخ می شود. طرز تهیه مرغ شکم پر مازندرانی که از غذاهای مجلسی استان مازندران است در ادامه می آید.
مواد لازم برای تهیه مرغ شکم پر مازندرانی:
سبزی معطر ریز خرد شده شامل گشنیز، جعفری و برگ سیر تازه: ۴۰۰ گرم
سیر خام: چند حبه
ایه و اِناریژه: به مقدار لازم
پیاز متوسط رنده شده: ۲ عدد
گردو پودر شده: ۲۰۰ گرم
رب انار: ۲ قاشق سوپخوری
تخم انار ترش تازه یا خشک شده و ساییده شده: ۳ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل و ادویه: به میزان لازم
زعفران دم شده: به میزان لازم
مرغ: ۱ عدد (۱٫۵ کیلو گرم)
آلو: ۱۰ تا ۱۵ عدد
شکر (در صورت تمایل): مقداری
طرز تهیه:
پیاز رنده شده را تفت می دهیم تا کمی طلایی شود. بعد سبزی خرد شده را به همراه سیر خرد شده اضافه کرده و کمی تفت میدهیم.
آلو خرد شده را اضافه کرده نمک و فلفل و ادویه را اضافه میکنیم. رب انار و تخم انار را اضافه میکنیم و بعد گردو را اضافه میکنیم و چند دقیقه روی حرارت تفت می دهیم. در صورت تمایل کمی شکر برای ملس شدن به آن اضافه می کنیم.
تمامی مواد را خوب مخلوط کرده و درون شکم مرغ را با این مواد پر کرده و آن را میدوزیم. مرغ را درون روغن سرخ می کنیم می گذاریم با ۱ پیاز رنده و با چند عدد آلو و کمی آب با حرارت کم بپزد.
در صورت تمایل می توانید چند بادمجان را سرخ کرده با کمی پیاز داغ کنار مرغ بگذارید تا با مرغ بپزد.
نوش جان!
نکته:
ایه و اِناریژه نوعی سبزی محلی و بسیار معطر مازندرانی است که بسیار کمیابت است و در صورت در دسترس نبودن در غذا استفاده نمی شود.