پل کلخوران که در سه کیلومتری شمال شهر اردبیل و روستایی قدیمی به همین نام قرار دارد، یکی از بناهای تاریخی این شهر است که گردشگران زیادی را برای بازدید به سوی خود جذب می کند.
در این روستا، رودخانه ای به نام قره چای جاری است که گذرگاه آجری نصب شده بر روی آن، کلخوران نام دارد. این پل یادگاری از دوران صفویان است اما عده ای بر این باور هستند که بنای اصلی پل مربوط به دوره سلجوقی و ایلخانیان است که در دوره صفویه، تعمیر و بازسازی شده است. همچنین در بعضى قسمت هاى پل از سنگ قبرهاى قدیمى استفاده شده است که با توجه به نوشته هاى روى آن ها، مشخص می شود بناى پل مربوط به دوره صفویه است.
پل کلخوران دارای بیست و دو متر طول و سه متر عرض است که بلندای چهار متری آن را از سطح قره چای جدا ساخته است. این پل داری سه چشمه طاق است و فرم اجرای معماری آن به شیوه جناقی است. دهانه وسطی، پل بزرگ تر از دهانه های جانبی می باشد که به صورت متقارن در دو طرف این دهانه قرار گرفته اند. بزرگ تر بودن این دهانه، باعث زاویه دار بودن عرشه پل شده است.
پل کلخواران دارای پایه های سنگی است که بر روی این پایه ها موج شکن هایی بنا شده اند که شکل آن ها در هر دو قسمت پل، چه در جهت حرکت آب و چه در خلاف جهت آن، مثلث هستند. در این پل، پشت بندها با آجر چینی های ماهرانه در زیبایی پایه ها، نقش به سزلیی دارد.
بیشتر مصالح استفاده شده در این پل سنگ، ملات آهک و ملات گچ است.
این اثر در تاریخ ۱۷ اسفند ۱۳۸۱ با شماره ثبت ۷۵۰۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.