معرفی قشم
به نقشه ایران که نگاه کنید در میان آبهای خلیج فارس دلفین بزرگی را خواهید دید که نام قشم را بر سینه خود حک کرده است. نام این جزیره همیشه همراه با کیش بوده و صادقانه بگوییم زرق و برق کیش، دنیای رنگی قشم را به پشت پرده برده است. قشم شاید دنیای شگفت انگیز کیش را نداشته باشد اما زیبایی حیرت انگیزی در عین سادگی خود دارد که هر گردشگری را به خود جذب میکند؛ حتی گردشگران خارجی با یک بار بازدید از قشم، این جزیره را به عنوان یکی از زیباترین جزایر ایران معرفی میکنند.
تاریخچه جزیره قشم
سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۹۰۹ دوران اجاره جزیره قشم به اتباع داخلی و سایر کشورها بوده است. ابتدا این جزیره در اجاره اتباع ایرانی بوده است و در آن صادرات اقلامی مانند ماهی خشک، نمک و گل سرخ، و واردات اقلامی مانند برنج، قهوه و شکر انجام میشده در سالهای بعدی، انگلیسیها در این جزیره پایگاهی را در اجاره خود داشتند. وجود قبرهای فراوان انگلیسی گواه این ماجرا است. در دوران قاجار و حکومت احمد شاه، قشم حدود ۱۳۰۰ خانوار و ۳۰ روستا داشت. این دوره دوران تجارت قشم با هند بوده البته کالایی صادر نمیشده و واردات کالاهایی مانند برنج، شکر، قند، آرد، چایی، پارچه و گندم صورت میگرفت. در دوران پهلوی اول مردم جزیره قشم به شهرها و کشورهای اطراف مهاجرت کردند علت این ماجرا رکود معاملات، بیکاری و بی آبی بوده البته عده کمی از مردم همچنان در جزیره مانده و به مشاغلی مانند کشاورزی، ماهی گیری، و صید مروارید میپرداختند. در همین دوران حکام عرب منطقه قشم برکنار شدند و در سال ۱۳۰۴ اولین بخشدار رسمی قشم از تهران منتقل شده و فعالیت رسمی خود را آغاز میکند. در دوران پهلوی دوم اوضاع قشم آرامتر شد البته مردم همچنان روزهای تابستانی خود را با سفر به میناب میگذراندند و ایام زمستان را به کارگری در معدن خاک سرخ مشغول بودند.
اطلاعات جغرافیایی

معرفی قشم
قشم جزیرهای ۱۴۹۱ کیلومتر مربعی است که از شمال به بندر عباس، از شمال شرق به جزیره هرمز، از شرق به لارک، از جنوب به جزیره هنگام و از جنوب غرب به تنب بزرگ و کوچک و ابوموس منتهی میشود. این جزیره حدود ۱۴۸٫۹۹۳ نفر ساکن دارد که به زبان بندری صحبت میکنند البته این زبان تاحدودی ترکیبی از زبانهای عربی، فارس، هندی و انگلیسی است با این حال نامفهوم نبوده و میتوان زبان مردم قشم را متوجه شد. آب و هوای قشم را میتوان جزو آب و هوای گرم و خشک نام برد با این حال قشم روزهای سرد و گرمی نیز دارد. گرمترین روزهای قشم ۱۰ تیر تا ۱۰ شهریور و سردترین روزهای آن ماههای دی و بهمن است. در مورد پوشش گیاهی قشم آنچه که بیشتر به چشم میآید و حتی در کتبهای درسی به آن اشاره میشده جنگلهای حرا است که مساحتی بیش از۲۰۰۰ کیلومتر مربع در جزیره را پوشش دادهاند. به طور کلی گیاهان قشم برخلاف بسیاری، خشکی پسند بوده و به حرارت زیاد و رطوبت نیاز دارند.
غذاهای محلی قشم

معرفی قشم
بیشتر غذاهای جنوبی را ماهیها تشکیل میدهند قشم نیز مانند بسیاری از شهرهای جنوبی غذاهای محلی فراوانی با انواع ماهیها دارد. البته قشم در کنار غذاهای دریایی غذاهای محلی دیگری نیز دارد. به طور کلی غذاهای محلی قشم شامل ماهی کبابی، کلمبا، زیبون، موفلک، هواری، عنکاس، برنج دیشو، پودینی سفره ماهی، هواری چکو میگ، و نان توموشی است.
جاذبهها

معرفی قشم
قشم تاریخی طولانی از حضور حکومتها و کشورهای بیگانه دارد و به همین دلیل هم پر از جاذبههای دیدنی است که برخی مشهور و برخی ناشناخته مانده است. این جاذبهها عبارتند از: مسجد برخ، قلعه پرتغالیها، مسجد جامع( مسجد بی بی)، قبرستان انگلیسی، برکه بی بی، قلعه لافت، گنبد نمکی، دره ستارگان، ژئو پارک قشم، و چاههای تلا (طلا). البته جاذبههای طبیعی دیگری مانند مرجانهای دریایی و غار نمکی قشم از جاذبههای دیدنی این جزیره نیز به شمار میروند.
بازار و خرید سوغات

معرفی قشم
یکی از اصلیترین دلایل سفر به قشم خرید کردن است زیرا قیمتهایی که بازارها و فروشگاههای قشم دارند نسبت به سایر شهرها پایینتر است. در کل دو شهر قشم و درگهان بیشترین بازار و گردشگر را به خود دیدهاند که در این میان قیمت اجناس موجود در درگهان نسبت به قشم مناسبتر است. در این بازارها امکان خرید سوغاتیهای مختلفی از پوشاک، زیورآلات و بدلیجات تا ادویههای مخصوص قشم را خواهید داشت.
مطالب مرتبط: خانه معلم قشم، بهترین هتل های قشم