نان اسکو آذربایجان شرقی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

نان اسکو آذربایجان شرقی

آذربایجان شرقی از جمله استان‌های ایران به شمار می‌رود که از قدمت طولانی برخوردار است. شهرهای این استان هریک نشان از اصالت و قدمت این استان دارد. اگر نگاهی به کتب و منابع تاریخی بیاندازیم، حتما نام شهرهایی از آذربایجان شرقی را خواهیم دید. یکی از شهرهای این استان که نام آن را در بسیاری از منابع تاریخی می‌بینیم، شهر اسکو است. طبق آنچه که در کتب تاریخی آمده قدمت اسکو به دوران آشوریان بازمی‌گردد. اما آنچه که ما را برآن داشته تا نگاهی به شهر اسکو بیاندازیم، نان مخصوص این شهر است. نانی که دور ریز ندارد، بیات نمی‌شود و از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه به نظر می‌رسد.

اسکو- آذربایجان شرقی

اسکو از شهرستان‌های کهن آذربایجان شرقی است که در نزهه القلوب حمد الله مستوفی نیز از آن نام برده شده است. آب و هوای منطقه باعث شده تا اسکو به یکی از پرحاصل‌ترین مناطق آذربایجان شرقی تبدیل شود. برگه زردآلو، گردو، و بادام از جمله محصولات اسکو است که به خارج از کشور نیز صادر می‌شود. محصولات این شهرستان نه تنها نیاز تبریز و سایر شهرهای آذربایجان شرقی را برطرف می‌کند بلکه به نیازهای خارج از کشور نیز پاسخ می‌دهد. اسکو جاذبه‌های دیدنی فراوانی دارد که از آن جمله می‌توان به روستای کندوان اشاره کرد که گردشگران داخلی و خارجی را به خرید بلیط هواپیما و سفر به اسکو ترغیب می‌کند. این روستا به دلیل داشتن آب معدنی همواره میزبان اهالی شهرهای همجوار بوده که به بهانه آشامیدن این آب گوارا، سری به کندوان زده و از آب و هوای پاکیزه آن نیز بهره می‌بردند. از صنایع دستی اسکو می‌توان به چاپ کلاقه‌ای اشاره کرد که زیبایی و جلوه خاصی را به شال، پارچه و سایر لباس‌ها می‌دهد. اگر روزی سفری به اسکو داشتید ۳ چیز را نباید فراموش کنید: گردو، شال‌هایی با چاپ کلاقه‌ای(باتی)، و نان اسکو.

نان اسکو

معرفی نان اسکو آذربایجان شرقی

نان اسکو آذربایجان شرقی

نان از جمله غذاهای قدیمی بشر که قدمت آن به عصر حجر باز می‌گردد. در ایران نیز نان نقش مهمی را در سبد غذایی ایرانی‌ها ایفا می‌کند. بیشتر غذاهای قدیمی و سنتی ایران همراه با نان خورده می‌شوند و بخش اعظم وعده صبحانه را نیز شامل می‌شود. نان اسکو یکی از انواع نان‌های سنتی ایران است که می‌توان به عنوان سوغات اسکو نیز از آن یاد کرد. این نان از قدیم الایام در اسکو با آرد گندم و جو مرغوب شهرستان اسکو تهیه می‌شود. در دنیای امروزی که پر از انواع نان‌های فانتزی و ماشینی است، نان اسکو همچنان با روش سنتی پخت شده و باعث می‌شود تا طعم این نان بسیار خوشمزه و مطبوع شود. کف تنور نان اسکو از آجرهای مربعی شکل تشکیل شده است. خمیر نان اسکو بسیار نازک است و نانی که پخته می‌شود به کمک دوچوب از تنور بیرون آورده می‌شود. اهالی استان آذربایجان شرقی با نان اسکو غذایی به نام دویماج تهیه می‌کنند که بسیار خوشمزه است. برخی از افراد نیز در تابستان مقداری از نان اسکو را در آبدوغ خیار می‌ریزند. مقدار پخت نان اسکو به روزانه ۳۰ تن می‌رسد که سه تن آن داخل خود استان آذربایجان شرقی پخش و مصرف شده و مابقی آن به سایر استان‌های ایران و کشورهایی مانند جمهوری آذربایجان و عراق صادر می‌شوند.

شکل نان اسکو و ارزش غذایی آن

نان اسکو بافت یکسانی داشته و اندازه آن به طول ۷۰ تا ۸۰ سانتی و عرض ۴۰ سانتی می‌رسد. این نان پس از پخت حالت خشکی به خود می‌گیرد. همین امر باعث ماندگاری این نان به مدت سه ماه و حتی بیشتر می‌شود. نان اسکو ضایعاتی ندارد و هنگام مصرف، کمی آب به آن اضافه می‌کنند تا نرم شده و آماده مصرف شود. این نوع نان استاندارهای مورد نیاز برای تولید، عرضه، و مصرف را دارد اما متاسفانه با این حال، نان اسکو با کم لطفی و بی‌مهری مسئولان مواجه شده است. نان اسکو را می‌توان بهترین گزینه برای اصلاح الگوی مصرف، به ویژه در مورد نان نام برد. چرا که این نان دورریز نداشته و مناسب با ذائقه ایرانیان است. این نان به دلیل کیفیت خوب و ماندگاری بالای خود قابلیت برند سازی و صادرات را نیز دارد.

نان نسبت به سایر مواد غذایی موجود در ایران، بسیار ارزان است و همین امر باعث شده تا بسیاری از افراد بیش از مقدار نیاز خود نان خریداری کرده و در نتیجه مقدار نان اضافه یا بیات شده و یا به دلیل از دست دادن طعم و تازگی خود، دورریز می‌شود. اما نان اسکو چنین مشکلاتی را ندارد. اگر پخت و مصرف این نان سراسری شود، دور ریز نان در بسیاری از نقاط به صفر درصد رسیده و این صرفه جویی باعث می‌شود تا ایران در زمینه گندم به خودکفایی برسد.

حتما بخوانید: طرز تهیه قویماق از غذاهای محلی آذربایجان شرقی



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران