نان برنجی کرمانشاهی + طرز تهیه

  • نان برنجی کرمانشاهی + طرز تهیه
  • نان برنجی کرمانشاهی + طرز تهیه
  • نان برنجی کرمانشاهی + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

شیرینی نان برنجی یکی از شیرینی های محلی و سنتی کرمانشاه است که از سوغات این شهر نیز به شمار می رود.

مواد لازم نان برنجی:

آرد برنج نرم و الک شده: ۲۵۰ گرم

پودر قند: ۹۰ گرم

روغن کرمانشاهی: ۱۲۵ گرم

زرده تخم مرغ: ۱ عدد

گلاب: ۱/۴ پیمانه

تخم خرفه برای تزیین: به میزان لازم

زعفران آب شده: ۱ قاشق غذا خوری (برای نان برنجی زعفرانی)

طرز تهیه نان برنجی:

روغن و پودر قند را به هم مخلوط کرده و می زنیم تا کرم مانند شده و پف کند. سپس زرده تخم مرغ را اضافه می کنیم و خوب مخلوط میکنیم.

حال آرد را که حتما باید ۲ تا ۳ بار الک شده باشد اضافه کرده و مخلوط می کنیم. سپس گلاب را برای نرم شدن خمیر اضافه می کنیم. توجه کنید گلاب را کم کم به مواد اضافه کنید تا جایی که خمیر قابل فرم گرفتن  شود و وقتی در دست به شکل گلوله در می‌آوریم در دست متلاشی نشود.

خمیر را در کیسه فریزر قرار می دهیم و ۲۴ ساعت در یخچال می گذاریم تا شکل بگیرد. بعد از این مدت خمیر را از یخچال خارج کرده و اجازه می دهیم تا با دمای محیط یکسان شود.

سپس از خمیر به اندازه ۱ گردو برداشته و در دست گرد می کنیم و در سینی فر چیده روی آن را با مهر یا انگشدانه طرح می اندازیم.

سپس کمی تخم خرفه روی شیرینی می پاشیم و در فری که از قبل با حرارت ۱۶۰ درجه سانتی گراد گرم شده است، به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه یعنی تا زمانی که زیر شیرینی‌ ها کمی طلایی به نظر برسد می پزیم. بعد سینی را از فر خارج کرده و کمی صبر میکنیم تا شیرینی‌ ها خنک شوند ودر مرحله آخر از سینی جدا می کنیم.

نوش جان!

نکات:

۱- نوع آرد برنج و نرم و ریز بودن آن در کیفیت شیرینی بسیار مهم است. بنابراین اگر آرد برنج را در منزل تهیه می‌ کنید، لازم است که از آسیاب قوی استفاده کنید و چندین بار با پارچه حریر آرد را الک کنید.

۲- اگر مهر در دسترس نداشتید زیاد مهم نیست با پودر پسته یا خرفه تزیین کنید. در صورت تمایل می‌ توانید از هر وسیله ای که بتوانید روی آن نقشی بیاندازید استفاده کنید. شیوه سنتی آن استفاده از انگشتانه است که با فشردن ته آن روی شیرینی، گلبرگ هایی را نقش می‌اندازند.

۳- صبر کنید تا شیرینی کاملا سرد شود سپس از سینی جدا کنید.

۴- استفاده از کاغذ روغنی به این دلیل است که ته شیرینی‌ ها تیرگی کمتری داشته باشند.

۵- برای تزیین می‌توانید از تخم خرفه یا خلال پسته استفاده کنید. می‌ توانید این خمیر را بین دو نایلون به قطر نیم سانتی متر باز کنید و قالب بزنید.

۶- برای رنگ کاکائویی، یک قاشق غذاخوری پودر کاکائو را با یک تا دو قاشق غذاخوری آب گرم حل کنید و به خمیر اضافه کنید.

۷- برای رنگ زعفرانی، زعفران دم کرده را به خمیر اضافه کنید.

۸- در صورت دردسترس نبودن روغن کرمانشاهی، از روغن جامد نیز می توان استفاده کرد.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران

  • مهشید در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۶

    سلام. من شیرینی رو دقیقا مطابق دستور شما درست کردم و عالی شد. قبلا از روی دستور سایت irancook درست کرده بودم که همه شیرینی هام وا رفت و پخش شد کف سینی. اما این عالی شد. فقط خواستم تشکر کنم.