نان خرمایی کرمانشاهی + طرز تهیه

  • نان خرمایی کرمانشاهی + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

شیرینی نان خرمایی یکی از شیرینی های محلی و سنتی کرمانشاه است که از سوغات کرمانشاه نیز به شمار می رود.

مواد لازم نان خرمایی:

آرد: ۳ پیمانه

ماست: ۲ قاشق غذاخوری

کره: ۲۰۰ گرم

بکینگ‌ پودر: ۱٫۵ قاشق چایخوری

خرمای سفت: ۵۰۰ گرم

گلاب: ۵ قاشق غذاخوری

دارچین و رازیانه: ۲ قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: به میزان لازم

زرده تخم مرغ: ۱ تا ۲ عدد

طرز تهیه نان خرمایی:

کره را ۳۰ ثانیه در مایکروفر قرار دهید تا آب شود و آن را کنار بگذارید.

بکینگ پودر و ماست را با هم مخلوط کنید. سپس کره را به مخلوط ماست اضافه کنید. در مرحله بعد، آرد الک شده را اضافه کنید و هم بزنید. مایه را حدود سه تا چهار دقیقه ورز دهید. در صورت سفت بودن خمیر، کمی روغن مایع اضافه کنید.

خمیر را درون کاسه چرب بگذارید روی آن پلاستیک بکشید و حدود دو ساعت در جای گرم قرار دهید تا خمیر اصطلاحا برسد.

خرما را بشویید و چرخ کنید. به خرما گلاب یا روغن مایع اضافه کنید تا کمی شل و نرم شود و در صورت تمایل دارچین و رازیانه هم اضافه کنید.

گلوله های به اندازه یک فندق درشت از خمیر بردارید. خرما را نیز گلوله کنید. خمیر را پهن کنید و خرما را وسط آن قرار دهید و به فرم تخم مرغی در آورید.

زرده تخم مرغ را هم بزنید. به آن زعفران دم‌ کرده اضافه کنید. سپس آن را با قلمو روی نان ها بمالید. برای تزئین می توانید تکه گردو یا پسته نیز روی آن بگذارید. سپس آن ها را در سینی فر بچینید و به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بپزید تا طلایی شوند.

سینی را از فر بیرون آورید و چند دقیقه صبر کنید تا نان خرمایی کمی سرد شود و بعد با احتیاط نان ها را از سینی بردارید. توجه داشته باشید، نان خرمایی بسیار ترد و شکننده است و با کمی فشار انگشت از هم باز می شود.

نوش جان!

 



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران