نان سنتی اگردَک از نان های محلی استان قزوین می باشد که در بین اقوام دیگر نیز طرفدارانی پیدا کرده و در سایر استان ها نیز طبخ می شود.
مواد لازم جهت تهیه نان سنتی اگردَک:
تخم مرغ: دو عدد
شیر: یک پیمانه
شکر: نصف پیمانه
آرد (به حدی که خمیر به دست آید): به میزان لازم
روغن مایع یا روغن حیوانی: دو تا سه قاشق غذاخوری
خمیر ترش: یک قاشق غذاخوری
دارچین: یک قاشق مرباخوری
نمک: نصف قاشق چایخوری
زردچوبه یا زعفران: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه:
یکی از تخم مرغها را با چنگال زده و با کمی شیر مخلوط میکنیم، دو تا سه قاشق روغن را نیز اضافه میکنیم. سپس شکر را در باقی مانده شیر ولرم افزوده سپس تخم مرغ دیگر را به آن میافزاییم.
نمک، دارچین و کمی زردچوبه را در یک لیوان آرد ریخته، الک کرده و به مواد اضافه میکنیم. یک چانه خمیر نانوایی یا یک قاشق خمیر ترش را در این مرحله به مایه مخلوط کرده، هم می زنیم، مابقی آرد را کم کم اضافه کرده، مخلوط میکنیم تا آنجایی که خمیر به دست نچسبد و لطیف هم باشد. دو ساعت استراحت داده تا خمیر ور بیاید سپس روی تخته آرد پاشیده و به ضخامت دو لواش از خمیر باز کرده و در روغن داغ سرخ میکنیم. در صورت تمایل یک قاشق شکر روی خمیر می پاشیم میتوان این نان را به مقدار بیشتری تهیه و در فریزر نگهداری کرده و برای میان وعده بچه ها در مدرسه استفاده نمود.
نکات:
۱- به جای خمیر ترش می توانید از یک چانه خمیر نانوایی استفاده کنید.
۲- اضافه کردن دارچین به این نان اختیاری است.
۳- در برخی مناطق به این نان آب پنیر هم اضافه می کنند.
۴- اضافه کردن زعفران به جای زردچوبه این نان را خوشمزه تر می کند.