نان فطیر استان مرکزی + طرز تهیه

  • نان فطیر استان مرکزی + طرز تهیه
  • نان فطیر استان مرکزی + طرز تهیه
  • نان فطیر استان مرکزی + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

نان فطیر که به اختصار فطیر هم خوانده می شود، نوعی نان محلی است که در استان مرکزی و به خصوص شهر اراک و همچنین در چند منطقه دیگر کشورمان، البته به شیوه هایی متفاوت، طبخ می شود. این نوع نان حالت سوغات نیز دارد.

مواد لازم جهت تهیه نان فطیر:

آب گرم: نصف پیمانه

آرد: ۴پیمانه

آب ولرم: ۲ پیمانه

نمک: ۱ قاشق چایخوری

شکر: یک سر قاشق چایخوری

پورد خمیر ترش: ۲ قاشق چایخوری

روغن مایع: ۱ قاشق سوپخوری

کنجد: مقداری برای تزئین

گردو خرد شده: ۱ پیمانه

دارچین: ۲ قاشق سوپخوری

شکر: نصف پیمانه

طرز تهیه نان فطیر:

آب گرم، پودر خمیر ترش و یک قاشق چایخوری شکر را در ظرفی پلاستیکی ریخته و با هم مخلوط می کنیم. سپس به مدت ۵ دقیقه در جای نسبتاً گرمی قرار می دهیم تا پف کند.

شکر، نمک و آب ولرم را همراه با یک پیمانه آرد مخلوط کرده و به مایه بالا اضافه نموده و مخلوط می کنیم. ده دقیقه به خمیر استراحت داده و سپس روغن مایع را اضافه می کنیم.

باقی مانده آرد را به تدریج اضافه کرده، خوب ورز می دهیم در حدی که خمیر به دست نچسبد. (توجه داشته باشید که اگر خمیر به دست چسبید، کمی آرد و روغن مایع مازاد بر پیمانه های داده شده، اضافه می کنیم تا چسبندگی از بین برود. در مقابل هر یک سوم پیمانه آرد مازاد، یک قاشق سوپخوری روغن مایع اضافه می کنیم.)

خمیر را به مدت دو ساعت در جای نسبتاً گرمی قرار می دهیم و روی خمیر را با پارچه تمیزی می پوشانیم تا زمانی که حجم آن دو برابر شود.

فر راروی ۳۵۰ درجه فارنهایت روشن می کنیم تا گرم شود.

گلوله هایی از خمیر درست می کنیم. روی سطح صافی مقداری آرد پاشیده یک گلوله را کمی با وردنه باز میکنیم. سپس گردو، دارچین و شکر را با هم مخلوط کرده و مقداری از مخلوط را وسط نان قرار داده لبه های نان را روی مخلوط آورده سپس پهن نموده، در سینی چرب شده قرار می دهیم ده دقیقه بماند.

روی خمیر را روغن مالیده کنجدروی آن می پاشیم.

سینی فر را به مدت بیست و پنج الی سی دقیقه در طبقه وسط فر قرار می دهیم تا فطیرها پخته شودند.

در صورت تمایل، گلوله های خمیر را کوچکتر و ناز ک تر نموده و دو گلوله را با وردنه صاف می کنیم. دو قاشق مغز در وسط یکی از خمیرها می ریزیم و اطراف خمیر را کمی خیس نموده و خمیر دوم را روی آن قرار می دهیم، سپس با فشار انگشت لبه های دو خمیر را به هم می چسبانیم و در فر می گذاریم تا پخته شود.

نکته:

طرز پخت نان فطیر به شیوه محلی کاملاً متفاوت است و در پخت آن از تنور استفاده می شود.



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران