پاچه پلو یا کله پاچه پلو یکی از پلوهای محلی استان فارس و شهر شیراز است که با برنج و کله پاچه تهیه می شود. این غذا کالری و چربی بالایی دارد پس نباید در صرف آن زیاده روی کرد.
مواد لازم پاچه پلو:
برنج: ۶۰۰ گرم
کله پاچه: ۱ دست یا ۱ عدد زبان ۴ عدد پاچه یا کنسرو کله پاچه
آلو بخارا: ۳۰۰ گرم
برگه زردآلو: ۱۵۰ گرم
سیر له شده: ۱۰ حبه
کره: ۵۰ گرم
سوسنمبر: ۱ قاشق سوپخوری
گلپر: ۱ قاشق سوپخوری
قره قروت: به میزان لازم
آب کله پاچه: ۱ پیمانه
نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه پاچه پلو:
کله پاچه را پخته و برنج را آبکش می کنیم آلو و برگه زردآلو را در کمی کره تفت می دهیم و کنار می گذاریم. سیر را در کمی کره تفت داده سوسنمبر، گلپر و قره قروت و ۱ پیمانه آب کله پاچه را اضافه می کنیم.
سپس برنج را در قابلمه ریخته و مقداری آب قره قروت روی آن می ریزیم و نیمی از برنج که تمام شد آلو و برگه زرد آلو را وسط برنج ریخته کمی آب قره قروت روی آن ریخته و بقیه برنج را روی مواد می ریزیم تا تمام شود بعد کله پاچه را روی برنج گذاشته و آنرا دم می کنیم.
نوش جان!