چلو گوشت از غذاهای محلی کرمانشاه است که در استان های دیگر مانند استان سمنان نیز به شیوه ای دیگر طبخ می شود. این غذا معمولاً در مجالس و میهمانی ها سرو می شود یا به عنوان نذری توزیع می گردد.
مواد لازم جهت تهیه چلو گوشت برای ۲ نفر:
گوشت گوسفند یا گوساله همراه با استخوان: ۴۰۰ گرم
پیاز متوسط: ۳ عدد به صورت ۱ عدد نگینی خرد شده و ۲ عدد درسته
فلفل دلمه ای: مقداری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق غذاخوری
نمک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
زردچوبه: به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم
دستور پخت چلو گوشت:
ابتدا یک عدد از پیازها را نگینی خرد کرده و در روغن همراه نمک و فلفل و زردچوبه تفت می دهیم. سپس رب گوجه را به آن اضافه می کنیم. در مرحله بعد گوشت و فلفل دلمه ای را به مواد قبلی اضافه کرده و تا زمانی که رنگ آن عوض شود تفت می دهیم. سپس زعفران دم شده و دو عدد پیاز درسته و دو لیوان آب در قابلمه می ریزیم و اجازه می دهیم گوشت کاملا بپزد.
سپس غذا را با برنجی که از قبل دم کرده ایم، می کشیم و روی آن را با زرشک و زعفران تزیین می کنیم.
نوش جان!
نکات:
۱- با توجه به ذائقه خود می توانید یک ربع قبل از خاموش کردن شعله یک قاشق آبلیموی تازه به غذا اضافه کنید.
۲- مراقب باشید که آب گوشت کاملا کشیده نشود، حدود یک فنجان از آب گوشت می بایست باقی بماند که همراه غذا سرو میشود.