کانال تلگرام

دانلود کتاب آمازون

چنگل قلیه یا قلیه چغندر بابل + طرز تهیه

  • چنگل قلیه یا قلیه چغندر بابل + طرز تهیه
ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

 

چنگل قلیه یا قلیه چغندر یکی از غذاهای لذیذ و مقوی و سرشار از ویتامین محلی شهر بابل واقع در استان مازندران است که در سایر شهرهای این استان نیز طبخ می شود.

 

مواد اولیه:

چغندر : (ترجیحا متوسط) ۳عدد

باقالی: دو پیمانه

عدس: یک پیمانه

شنبلیله: یک دسته

نعنا: یک دسته

تره : یک دسته

جعفری: یک دسته

رب انار : یک تا ۲ قاشق غذاخوری (بنا به ذائقه افراد)

گلپر نمک (نمک مخلوط با پودر گلپر ) : به میزان دلخواه

سیر داغ: حدود یک قاشق غذاخوری ( بنا به ذائقه افراد متغیر می باشد)

پیاز : ۲ عدد بزرگ

فلفل :به میزان دلخواه

آب نارنج : یک چهارم پیمانه

روغن مایع: ۲ قاشق غذاخوری

نعنا داغ:برای تزیین

طرزتهیه:

عدس را از قبل خیسانده و چغندر و سبزی ها را پاک کرده و میشوییم وبعد از خشک شدن آن ها را خرد می کنیم . باقالی ها را که ترجیحا تازه باشد دو پوست کرده و می شوییم . چغندر ها را بنا به سلیقه به صورت حلقوی بریده و یا اینکه آن ها را به اندازه دلخواه خرد می کنیم . پیاز ها را خرد کرده و در روغن تفت می دهیم تا سبک شود ولی زیاد سرخ نشود. سیر داغ را هم آماده می کنیم .چغندر را پخته بعد سبزیجات و عدس و باقالی را روی حرارت قرار می دهیم تا بپزد و بعد به چغندر اضافه میکنیم .اواسط طبخ رب انار و آب نارنج و فلفل و گلپر نمک ودر اواخر هم پیاز داغ وسیر داغ را اضافه می کنیم . میتوانیم به دلخواه حدود ۱-۲ قاشق غذاخوری پودر سبوس برنج هم اضافه کنیم ( من خودم به خاطر خواصی که داره تو اکثر غذا ها از آن استفاده می کنم ) .درخاتمه پس از اینکه غذا کمی جا افتاد آن را سرو میکنیم .این غذا نباید زیاد آبکی باشد .

۱- به این غذا چنگِل تِرشی هم می‌گویند.

۲- این غذا را با نان سرو می‌کنند.

۳- این غذا غلظتی به اندازه‌ی آش ترش دارد.

۴- چغندر پخته را همراه با آبش به حبوبات اضافه می‌کنیم.

۵- ترشی این غذا بستگی به ذائقه‌ی شما دارد. می‌توانید از آب نارنج کمتر یا بیشتر استفاده کنید

 


0 به این مطلب امتیاز دهید

زیباترین مناطق مشابه:


عبارت های مرتبط:

منبع

آشپز آنلاین

نظرات کاربران