کدو ترش یکی از غذاهای محلی استان گلستان و شهر گرگان است که به صورت سنتی با روغن حیوانی طبخ می شود.
مواد اولیه جهت تهیه کدو ترش برای ۵ نفر:
آب نارنج: ۲ قاشق غذاخوری
رب انار: ۱ قاشق سوپخوری
سیر: ۱ بوته
کدو سبز: ۱ کیلوگرم
پیاز: ۳ عدد
نعنا سرخ شده و خشک: به میزان لازم
فلفل: به میزان لازم
نمک: به میزان لازم
روغن: ۳ قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
ابتدا کدو را شسته و به شکل دلخواه خرد کرده با روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. بعد پیازها را با روغن سرخ کرده و به کدو اضافه می کنیم. سپس سیرها را خرد کرده سرخ می کنیم و به مخلوط پیاز و کدو می افزاییم. سپس نمک، فلفل، آب نارنج و رب انار را نیز اضافه می کنیم و می گذاریم تا همه مواد پخته و طعمشان به خورد هم بروند.
در آخر آن را می کوبیم یا در مخلوط کن ریخته و روی آن را با پیازداغ، سیر، نعنا داغ و گردو تزیین می کنیم.
نوش جان!
نکات:
۱- این غذا باید آن قدر بپزد که به روغن بیفتد بعد آن را با برنج کته شده یا نان میل می کنیم.
۲- در صورت تمایل می توان غذا را نکوبید و به شکل خورش سرو کرد.