کوفته شیرین یکی از انواع کوفته های ایرانی است که خاص منطقه کرمانشاه بوده و عمده تفاوت آن در استفاده از شکر در مایه کوفته است.
مواد لازم جهت تهیه کوفته شیرین برای ۴ تا ۶ نفر:
گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
برنج: ۲۰۰ گرم
نعنا خشک: ۲۵ گرم
شکر: ۱۰۰ گرم
سرکه: دو سوم لیوان
پیاز: ۱ عدد
تخم مرغ: ۱ عدد
آب: ۱ لیوان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان دلخواه
طرز تهیه کوفته شیرین:
ابتدا برنج را با کمی آب روی حرارت قرار دهید تا آب آن کشیده شده و شفته شود. سپس پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید و به همراه گوشت به برنج اضافه نمایید. بعد نمک، شکر، ادویه و نعنا خشک را نیز اضافه کرده و با دست ورز دهید. وقتی مواد خوب مخلوط شدند تخم مرغ را نیز بشکنید و با مواد کاملا ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند.
از مواد به اندازه یک پرتقال برداشته و به شکل تخم مرغ فرم دهید و کف ظرف بچینید.
در ظرفی مناسب، سرکه را با آب، ۲ قاشق روغن و شکر ترکیب نمایید، روی حرارت قرار دهید تا کمی غلیظ شود.
سپس سُس آماده شده را روی کوفته ها بریزید.
با حرارت ملایم حدوداً یک ساعت زمان لازم است تا کوفته ها کاملا مغز پخت شوند.
نوش جان!
نکته:
انرژی کل کوفته شیرین معادل ۱۹۰۰ کیلو کالری می باشد.