شهرستان قشم بزرگ ترین جزیره استان هرمزگان و خلیج فارس است.
این جزیره به علت وجود بازارهای بزرگ و بعضا ارزان قیمت، مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر این به علت داشتن چند اثر باستانی و طبیعی معروف همچون جنگل حرا، انجیر معابد، غار خریس، غار نمکی و … همه ساله عده زیادی از علاقه مندان به این جزیره وارد میشوند.
مسیر بین بندر عباس و جزیره قشم با استفاده از قایق های تندرو و لنج طی میشود. قایق های تندرو این مسافت را حدود نیم ساعته و لنج ها بیش از یک ساعت و نیم طی میکنند. در طول روز تا قبل از تاریک شدن هوا امکان استفاده از قایق های تندرو وجود دارد.
جمعیت شهرستان قشم طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۰۳٬۸۸۱ نفر بوده است.
علاوه بر جمعیت بومی و ساکن، جزیره قشم دارای جمعیت غیر بومی و مهاجر بسیاری است که به طور عمده در بخشهای تجارت، بازرگانی، صنایع و معادن، ادارات و دوایر دولتی و ارگانها، بانک ها، تشکیلات سازمان منطقه آزاد قشم و دیگر بخش های خدماتی به فعالیت اشتغال دارند. ضمن آن که شمار قابل توجهی گردشگر نیز همواره به ویژه در فصول پاییز و زمستان و تعطیلات نوروزی وارد جزیره میشوند.
زبان اصلی مردم قشم، مانند تمام مردم ساکن بنادر و سواحل جنوب کشور و دیگر جزایر، فارسی است ولی با گویش بندری صحبت می کنند که برای همه مردم و مسافرانی که به جزیره مسافرت میکنند قابل درک و فهم است. لهجه محلی و متداول مردم قشم در شهرها و روستاهای آن تقریباً یکسان است.
اکثریت مردم شهرستان قشم مسلمان و پیرو مذهب تسنن (شافعی) اند. اصل مردم جزیره قشم کاملاً پیرو مذهب تسنن شافعی هستند.