معرفی شهر میناب هرمزگان
یکی از شرقیترین شهرهای زیبای استان هرمزگان، شهر میناب است که به لحاظ جذب گردشگر و فعالیت در زمینه صنایع دستی از اهمیت بسیار زیادی در کشور برخوردار است. شهر میناب دارای نامهای گوناگونی در زبان محلی است و “مناو”، “میناو” و “مینو” از نامهای قدیمی این شهر هستند. شهر میناب در سال ۱۳۱۰ (حدود ۹۰ سال پیش) تاسیس شده است. طبق آمار رسمی که در این شهر صورت گرفته است، جمعیت میناب حدود ۷۳۰۰۰ نفر میباشد. مذهب مردم محلی شهر میناب معمولا شیعه و بوده و تعداد کمی از مذهب سنی شافعی نیز در این شهر زندگی میکنند.
شاید جریان نام گذاری شهر میناب برایتان جالب به نظر بیاید. بد نیست با این داستان آشنایی داشته باشید. قرار گرفتن این شهر میان رودهایی در منطقه یکی از دلایل نام گذاری این شهر به میان آب است. با گذشت زمان مردم محلی این نام را به “میناب” تغییر دادند و امروزه نیز همچنان میناب نامیده میشود. “اورگانا” قدیمیترین نامی است که در زمان هخامنشیان به این شهر نهاده شده بود. با استناد به این داستانها میتوان حدس زد که شهر میناب از سالها قبل وجود داشته است. در ادامه به معرفی شهر میناب خواهیم پرداخت.
اقلیم شهر میناب
آب و هوای شهر میناب از لحاظ اقلیمی گرم است و با توجه به موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن این شهر در جنوب کشور، هوای شهر بسیار گرم است. تابستانها در این شهر بسیار طولانی بوده و زمستانها بر خلاف تابستانها کوتاه هستند. آب و هوای گرم و شرجی در فصل تابستان بر این شهر حاکم میشود و در فصل زمستان بارشهای بارانی آغاز میشوند. اگر قصد سفر به شهر میناب در استان هرمزگان را داشته باشید، برای اینکه از گرما و شرجی کلافه نشوید، توصیه میکنیم فصلهای سرد و معتدل سال را برای سفر انتخاب کنید.
جاذبههای دیدنی شهر میناب
جاذبههای زیبایی که در شهر میناب وجود دارند، یکی از عوامل جذب گردشگران بسیار از سراسر ایران و کشورهای همسایه جنوبی هستند. ارزش و اهمیت جاذبههای شهر میناب در گرو قدمت و تاریخ کهن آنها میباشد. از جاذبههای تاریخی و ارزشمند این شهر میتوان قلعه هزاره، قلعه کردر، قلعه سیریک، سد استقلال، ساحل کوهستک، جنگلهای حرا، معبد عشاق، قلعه گرازو، قلعه شاداب و … را نام برد. بازدید از این جاذبهها را در سفر به شهر میناب هرگز از دست ندهید که این فرصتها در هیچ جای دیگری نصیبتان نمیشوند.
صنایع دستی شهر میناب
در شهر میناب مردم محلی فعالیت گسترده و چشمگیری در زمینه تولید صنایع دستی دارند و بدان معروف هستند. آوازه این صنایع دستی زیبا در استان هرمزگان و سراسر شهرهای ایران به گوش همگان رسیده است. در ادامه تعدادی از صنایع دستی معروف شهر میناب را معرف حضورتان میکنیم تا با این آثار هنرمندانه آشنا شوید.
سفالگری
سفالگری جزو صنایع دستی زیبا و مهم شهر میناب است. زیبایی منحصر به فرد این سفالها نظر همه را به خود جلب میکنند. کوزه آب، در میان اشیاء سفالی تولید شده در میناب، بسیار معروف است و مردم محلی این کوزهها را “کوزه جهل” مینامند.
حصیربافی
حصیربافی از دیگر صنایع دستی بسیار با ارزش و زیبای شهر میناب است. تنوعی که در تهیه و تولید محصولات حصیربافی شهر میناب وجود دارند، در نوع خود فوقالعاده و بینظیر هستند. از محصولات معروف حصیربافی در شهر میناب میتوان گفه، سوند، تک، باد بزن، سپ، کندوک نونی، جارو پیشی و … را نام برد. زیبایی و کارایی تک تک این محصولات بسیار با اهمیت است و در شرایط مناسبی قرار دارد. کسانی که به شهر میناب سفر میکنند، میتوانند با خریداری یکی از این محصولات سوغاتی یا یادگاری منحصر به فردی برای عزیزانشان فراهم کنند.
بازار میناب
قدمت ۵۰۰ ساله پنجشنبه بازار میناب توجه همه را به خود جلب میکند. انواع صناع دستی تولید شده در شهر میناب از دیرباز در این بازار عرضه میگردد و امروزه علاوه بر سبزیجات و میوهجات، کالاهای جدید دیگری نیز در حال فروش در این بازار هستند. زنان این شهر با لباس سنتی محلی و برقع به صورت که تنها چشمانشان از پشت آن پیدا است، از اصلیترین فروشندگان بازار شهر میناب هستند. این زنان از کودکی همراه مادرهایشان به بازار میآمدهاند و مجبور بودند با شتر مسافت طولانی تا بازار طی کنند. اکنون نیز کنار مادران و مادر بزرگهایشان در این بازار مشغول فعالیت هستند. این زنان جنوبی روزهای پنجشنبه لباسهای محلی، تنباکوهای برازجان و انبههای پاکستانی را میفروشند. بازار میناب از جمله مکانهایی است که در سفر به میناب حتما از آن بایستی بازدید کرد. این تجربه از بازارگردی برایتان بسیار خاطره انگیز و متفاوت خواهد بود.
مطالب مرتبط: قلعه هزاره میناب