ماش پتی یکی از غذاهای محلی استان گلستان است که در شهرهای گرگان و کردکوی محبوبیت بیشتری دارد
ماش پتی
ماش پتی که حالت آبکی و خورش مانند دارد گوشت ندارد و سرشار از پروتئین گیاهی است. در گرگان این غذا همراه با پلو و کوکوی سیب زمینی مصرف می شود. این غذا را بیشتر در زمستان و بهار میپزند.
مواد لازم:
۱– ماش
۲- اسفناج
۳- چغندر
۴- کدوحلوایی (کدو زرد= کدو تنبل)
۵– سیر کوبیده
۶- روغن
۷- آب نارنج (ترشی انار یا ترشی آلو)
۸- نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار کافی
۹- شکر در صورت تمایل
طرز تهیه:
ماش را پاک کرده وشسته را با مقداری آب در دیگ ریخته و روی شعله میگذاریم، چند جوش که خورد کمی آب سرد اضافه میکنیم و پوستهای ماش را که روی آب قرار میگیرند با کفگیر بر میداریم. (فقط یکبار). پس از اینکه ماش نیم پز شد اسفناج را که از قبل شسته و خرد کرده ایم در قابلمه میریزیم ودقت میکنیم که زیاد پر اسفناج نشود. کمی که پخت چغندر پخته را پوست گرفته و یا آمادهی آن (لبو) را خرد کرده و اگر دوست داشتیم کدوی زرد را هم با لبو خرد نموده و به مواد بالا اضافه میکنیم تا بجوشد. در این موقع حرارت را ملایم میکنیم سپس سیر کوبیده را در روغن سرخ مینماییم یعنی سیر داغ میکنیم. فلفل و زردچوبه به آن زده در دیگ میریزیم و آب نارنج ونمک را به آن میافزاییم ودر صورت تمایل کمی شکر به آن اضافه میکنیم. پس از اینکه ماش جا افتاد آن را از روی آتش بر میداریم و میگذاریم سرد شود. این غذا سرد مصرف میشود.
طرز تهیه سایر غذاهای محلی :
دلمه برگ مو از غذاهای محلی آذربایجان شرقی+طرز تهیه
طرز تهیه خورش شیش انداز ( غذای محلی گیلان)
نخودپلو با کشمش پلویی استان گلستان + طرز تهیه