طرز تهیه آجیل پلو آذربایجان

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

آجیل پلو آذربایجان

آذربایجان غذاهای سنتی بسیار خوشمزه‌‌ای دارد. غذاهای سنتی آذربایجان بسیار متنوع‌اند تا اندازه‌ای که چنین تنوعی در غذاهای سنتی را در کمتر شهر و استانی می‌توان پیدا کرد. آجیل پلو غذای سنتی و تشریفاتی آذربایجان است که در مهمانی‌های رسمی پخته می‌شود و طعمی شگفت انگیز دارد. گرچه شاید کمتر فرصت خوردن غذاهای سنتی را در سفر به منطقه پیدا کنیم اما می‌توان با تهیه مواد اولیه و دستور تهیه‌ای خوشمزه رنگ دیگری به سفره غذای خود بدهید. همراه ما باشید تا با طرز تهیه آجیل پلو آذربایجان این غذای سنتی آشنا شده و با پخت آن لذت غذاهای سنتی آذربایجان را بچشید.

مواد لازم برای تهیه آجیل پلو آذربایجان

مواد لازم آجیل پلو برای ۴ تا ۶ نفر عبارتند از: ۵۰۰ گرم برنج، ۵۰۰ گرم مرغ( بدون استخوان)، ۳۰۰ گرم برگه زردآلو، ۵۰۰ گرم برگه قیسی، ۲۰۰ گرم خلال بادام، ۲۰۰ گرم خلال پسته، ۳۰۰ گرم زرشک، ۲ عدد پیاز متوسط، ۱ قاشق چایخوری زعفران( زعفران سائیده شده باشد)، کره و نمک به مقدار لازم.

طرز تهیه آجیل پلو آذربایجان

قبل از هر کاری برنج را خیس کنید. البته بهتر است این کار را چن

د ساعت قبل از شروع به آشپزی انجام دهید. حال برگه‌های زردآلو را برداشته و خوب بشویید سپس آن‌ها را در ظرفی مناسب ریخته و بگذارد تا حدود ۲ ساعت خیس بخورد. زرشک را نیز پاک کرده و سپس بشویید. پس از شستن زرشک را در سبدی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود. قیسی‌ها را برداشته و خوب بشویید. پس از شستن، قیسی را از وسط نصف کرده  در ظرفی پر آب خیس کنید. سپس تکه‌های مرغ را برداشته و خوب بشویید. پس از شستن آن‌ها را در سبدی بگذارید تا آب اضافی‌شان گرفته شود. پس از اینکه آب اضافی مرغ‌ها گرفته شد، آن‌ها خرد کنید. قابلمه‌ای را برداشته و روی حرارت بگذارید. داخل قابلمه را پر از آب کرده و حرارت را کمی زیاد کنید تا آب به جوش آید. پس از اینکه آب جوشید، برنج را داخل قابلمه بریزید. کمی نمک به برنج اضافه کرده و بگذارید تا برنج به صورت نیم پز در بیاید. وقتی برنج نیم پز شد، نوبت آبکشی آن است. تابه مناسبی را برداشته و روی حرارت بگذارید. مقداری از کره را داخل تابه گذاشته و مقداری از زعفران را به آن اضافه کنید. قیسی‌ها را به مخلوط کره و زعفران اضافه کرده و کمی تفت دهید. پیازها را برداشته و پوست بکنید. سپس آن‌ها را خلالی خرد کنید. تابه دیگری را برداشته و مقداری از کره را داخل آن بریزید. پیازهای خلای خرد شده را داخل این تابه ریخته و سرخ کنید. در همین زمان که پیازها سرخ می‌شوند، فرصت مناسبی برای آبکشی برگه‌های زردآلو است. پس از اینکه آب اضافی برگه‌های زردآلو گرفته شد، آن‌ها را به پیازداغ اضافه کرده و تفت دهید. تابه دیگری را بردارید و زرشک را در کره یا روغ سرخ کنید. در تابه دیگری کره و زعفران ریخته و پیاز باقی مانده را که خلالی خرد کرده‌اید در آن ریخته و تفت دهید. تکه‌های مرغ را نیز در ظرفی سرخ کنید. پس از اینکه تمامی مواد آماده شدند، قابلمه مناسبی را برداشته و ته آن را روغن بریزید. می‌توانید ته قابلمه را با نان یا سیب زمینی بپوشانید. پس از اینکه ته قابلمه نان یا سیب زمینی گذاشتید لایه‌ای از برنج را روی آن بریزید. روی لایه برنج را با لایه‌ی از مخلوط برگه زردآلو، قیسی، خلال بادام، خلال پسته و زرشک بپوشانید. سپس دوباره لایه‌ای از برنج را روی آن بریزید و مجددا لایه‌ای از مخلوط را بریزید. این کار را آنقدر ادامه دهید تا برنج و موادتان تمام شود. در قابلمه را گذاشته و اجازه دهید تا برنج دم بکشد.

بهتر است از میزان مساوی برای آجیل‌ها استفاده کنید و اگر از نظر اندازه بزرگ بودند، آن‌ها را خرد کنید.

مطالب مرتبط: طرز تهیه قورماشورباسی آذربایجان، طرز تهیه رشته پلو قیصی آذربایجان



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران