طرز تهیه شفته اراکی

ارسال تصاویر و توضیحات مناطق دیدنی و بکر شما و شرکت در مسابقه

شفته اراکی

شهر اراک مرکز استان مرکزی و یکی از قطب‌های صنعتی کشور و جزو کلان‌شهرهای ایران است. شهر اراک پایتخت دانشجویی ایران است که از دوران پهلوی موردتوجه قرار گرفته‌است. اگر می‌خواهید این شهر را برای سفر خود انتخاب کنید، بهتر است کمی در مورد غذاهای این شهر بدانید. تنوع جالب و منحصربه‌فردی در اکثر غذاهای سنتی و بومی استان اراک مشاهده می‌شود که علاوه بر برخورداری از ارزش غذایی بالا، یادآور بسیاری از آئین و رسومی است که درگذشته مرسوم بوده‌اند. شفته‌ مخصوص اراک، یکی از خوراکی‌های بومی و سنتی این خطه از کشور به شمار می‌آید که به دلیل شکل و رنگ فوق‌العاده‌ آن، بسیار جذب‌کننده و اشتهاآور است. غذایی لذیذ و خوش عطر و رنگ که اراکی‌ها با ترکیب موادی همچون گوشت چرخ‌کرده، آرد نخودچی، پیاز، جعفری، نمک، فلفل، زردچوبه و رب گوجه‌فرنگی به طبخ و تهیه‌ این غذا می‌پردازند و پس از آماده شدن، همراه نان، ماست و سبزی‌خوردن سرو می‌کنند. در استان مرکزی به خاطر سادگی و خوش‌رنگ بودن این غذا طرفداران زیادی دارد، بنابراین در ادامه به صورت کامل طرز تهیه شفته اراکی آورده شده است.

مواد لازم

گوشت چرخ‌کرده ۵۰۰ گرم

آرد نخودچی به مقدار لازم

پیاز ۱ عدد

جعفری ساطوری شده  ۳ قاشق غذاخوری

رب گوجه‌فرنگی ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل به مقدار لازم

طرز تهیه شفته اراکی

زمان تهیه ۴۰ دقیقه

زمان پخت ۶۰ دقیقه

در ابتدا در ظرفی مناسب رب گوجه‌فرنگی را به همراه یک قاشق روغن تفت دهید و به آن مقداری آب اضافه کنید تا به جوش آید.

در این فاصله پیاز را رنده کنید و با گوشت، آرد نخودچی، جعفری، نمک و فلفل مخلوط کرده و خوب ورز دهید.

آرد نخودچی را باید به مقداری اضافه کنید که مواد به دست نچسبد و مثل مواد کوفته‌تبریزی منسجم و چسبنده شوند.

سپس از مواد آماده‌شده گلوله‌هایی به‌اندازه گردو درست کنید و در سس گوجه‌فرنگی در حال جوش بریزید تا بپزد.

این غذا با نان سرو می‌شود ولی سرو آن با برنج نیز خوشمزه است.

اگر دوست دارید مقداری زرشک در سس بریزید تا غذای شما خوشمزه‌تر و زیباتر شود.

مطالب مرتبط: جاذبه های دیدنی شهر اراک



عبارت های مرتبط:


زیباترین مناطق مشابه:


محبوب ترین مطالب

نظرات کاربران